Lukijalta: | Tolkkua rakentamiseen

Olen surullisena katsellut, mihin rakentaminen kotikaupungissani Espoossa on mennyt. Espoo oli sentään aikoinaan arkkitehtuuriltaan hieno paikka, josta esimerkkinä on Tapiolan puutarhakaupunki. Nykyään Tapiolakin on pilattu rakentamalla valtavasti uusia rakennuksia, jotka eivät sovi ollenkaan yhteen alkuperäisen rakennuskannan kanssa.

Ennen talot sentään osattiin rakentaa niin, että ne sointuivat yhteen luonnon ja muiden rakennusten kanssa. Enää tätä ei oteta huomioon, vaan tungetaan taloja minne vaan ikinä sattuu mahtumaan. Tällä tavalla vähitellen pilataan pientaloalueiden alkuperäinen ilme. Surullisinta on nähdä, kuinka hienot vanhat talot isoine puutarhoineen ja kauniine puineen revitään maan tasalle ja paikalle rakennetaan vieri viereen tylsän näköisiä rivitaloja. Myös kerrostaloja pitää tunkea joka paikkaan ja Etelä-Espoossa ei ole kohta enää yhtään tyhjää paikkaa, minne ei olisi rakennettu. Tätä tehdään myös asukkaiden vastustuksesta huolimatta.

Olen pettynyt varsinkin Hannusjärvelle suunnitelluista taloista, jotka toteutuessaan pilaisivat Hannusjärven luonnonkauniin ympäristön. Eihän tämän tapaisessa rakentamisessa ole muusta kyse kuin saada vain isot tuotot rakennusfirmoille. Espookin haluaa vain lisää veronmaksajia kauniin asuinympäristön kustannuksella. Enkä vaan ymmärrä, miten näihin kaikkiin kuin sieniä sateella syntyviin asuntoihin saadaan asukkaita, varmaan maaseudulta, joka tyhjenee entisestään.

Eero Hytönen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut