Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Mitä ihmettä Tapiolalle on tapahtunut?

Olin pitkään ajatellut käydä Tapiolassa muistelemassa nostalgista 60-, 70-, ja 80-lukua, jolloin asuin siellä. Edellisestä käynnistä oli kulunut 14 vuotta.

Vihdoin heinäkuussa 2021 se toteutui. Ensin kävelin Heikintorin poikki (tiesin sen ränsistyneen tilan), mutta muistot kultasivat kuitenkin ja kaikki muistui mieleen, kun kaikki kauppapaikat olivat ihmisiä täynnä. Nyt ei ketään.

Aikani käveltyäni Tapiontorin ympäristössä kauhukseni huomasin, että taaskaan ei juuri mitään. Vain kaksi hautaustoimistoa. Keskusallas täynnä roskia, ja vieressä pauhasi likainen vaahtosuihkuteos.

Sitten menin upouuteen Ainoaan, jossa oli massiiviset käytävät. Kumisivat tyhjyyttään, ei asiakkaita. Liikkeet piilotettu taidokkaasti. Menin Kaisan Café -kahvilaan kahville. Se oli ainut, jossa pöydät olivat täynnä asiakkaita.

Mitä ihmettä Tapiolalle on tapahtunut? Kuka haluaa vapaaehtoisesti asua noin karussa paikassa? Onko asunnoissa Tapiola-lisää?

Säilyttäkää edes ainut aito MTK:n opistorakennus, jonka vesipostista haimme tonkalla vettä, kun asuimme hetken punaisessa mökissä MTK:n tiluksilla 1960-luvulla.

Jos haluat kommentoida Tapiolaa ennen ja nyt, kirjoita sähköpostiini, joka on toimituksella.

Paula, joka on asunut Tennispolulla ja Elosalamantiellä