Lukijalta: Terveysasema takaisin – kyllä!

Länsiväylän 21.8. Lukijan areenalla oli asiallinen ja samalla huolestunut kirjoitus Espoonlahden terveyspalveluista. Kirjoittajan kanssa on helppo olla samaa mieltä. Espoonlahti tarvitsee paikallisen terveyspalvelupisteen varsinaisen terveyskeskuksen saneerauksen ajaksi. Uusi palvelupistehän on valmistumassa vasta alkuvuonna 2024 edellyttäen, ettei viiveitä tule.

Kirjoitimme 15.5. Länsiväylässä asiasta. Painotimme kahta asiaa: Hankesuunnitelman nopeaa käsittelyä, joka on tulemassa päätöksentekoon loppuvuodesta 2021. Vesivahinko, jonka seurauksena valitettava tapahtumasarja alkoi, tapahtui jo keväällä 2020 – aikaa olisi ollut.

Toisena asiana nostimme esille, että kaupungin tulee tässä tilanteessa kohdistaa katseensa korvaavien tilojen hankkimiseksi. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut. Sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmä oli päättänyt maaliskuussa, että korvaavat tilat tulevat Matinkylän vanhalle terveysasemalle. Paikka on vaikeasti tavoitettavissa espoonlahtelaisille ja siten ratkaisuna ei palvele tarpeita.

Nyt uuden valtuuston aloittaessa toimintansa toivommekin, että asiaan puututaan. Espoonlahteen tulee saada paikallisesti toimivat palvelut koko pitkän väistön ajaksi. Ensisijaisina palveluina esimerkiksi terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot sekä laboratorionäytteenotto.

Jos sopivia vuokratiloja ei löydy, niin kaupungilla on kokemusta siirtotilojen käytöstä kouluväistöissä. Sama konsepti – siirtotilat – voi olla ratkaisu myös tässä. Siirtotilat maksavat, mutta espoonlahtelaisten terveyspalvelut ovat sen arvoiset.

Markku Sistonen

valtuustoryhmän puheenjohtaja

Espoon Demarit

Jukka Vilske

kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston jäsen 30.8. asti

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut