Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: | Nyt juhlitaan Espoo-päivää

Lauantaina 28. elokuuta juhlittavaa Espoo-päivää vietetään jo toista kertaa poikkeuksellisissa olosuhteissa. Jatkuvasti muuttuvat koronarajoitukset ovat haastaneet tapahtumanjärjestäjiä, mutta perinteistä ei ole luovuttu.

Espoon etuna on, että se on pitänyt sinnikkäästi kiinni kaupunkikeskuksistaan ja niiden ympärille kehittyneistä kylistä. Kyläkulttuuri on elänyt ja muuttanut muotoaan eri puolilla Espoota omassa tahdissaan, omalla tavallaan, mikä tekee kustakin kylästä ainutlaatuisen.

Kaupunginosa- ja omakotiyhdistyksillä ja aktiivisilla kaupunkilaisilla on merkittävä rooli aktiivisen kyläkulttuurin luomisessa. Yhdessä tekeminen ja kokeminen juurruttavat ihmiset uuteen elinympäristöönsä ja luovat pohjan kotiseuturakkaudelle.

Yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvuuden tunne ovatkin arvokkaita voimavaroja, joita on syytä vaalia. Tutkimusten mukaan ne, kuten taide ja kulttuuri, vaikuttavat positiivisesti terveyteen ja onnellisuuteen.

Kriiseissä yhteisöllisyys joutuu koetukselle. Nyt jos koskaan Espoo-päivällä ja ympäri kaupunkia tarjotulla kulttuurisella annilla on paikkansa.

Haastattelussaan kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaakin, että kaupunki on luonut edellytykset tapahtumille. Asukkaat yritykset ja yhteisöt järjestävät itse omat tapahtumansa, luovat oman juhlansa.

Espoo-päivänä taide ja kulttuuri heräävät uudenlaiseen kukoistukseensa ja muistuttavat olemassaolostaan. Taide on levittäytynyt kaupunkiympäristöön: kyläyhteisöihin, julkisiin tiloihin, kaduille ja luontoon.

Juhlaan voi osallistua käymällä eri tapahtumissa paikan päällä tai tutustumalla tarjontaan verkossa. Nyt onkin hyvä hetki syventää kotiseututuntemustaan.

Tiedätkö, missä on Eeva Kilven runo- ja perhospuisto tai mikä on Trapesa? Kivenlahdessa voi seikkailla ulkopakopeliä pelaamalla. Uudenlaista elämystä voi hakea myös Keran halleilta, minne on syntynyt vireä taide-, urheilu-, panimo- ja ravintolakeskittymä.

Heli Koivuniemi

päätoimittaja

heli.koivuniemi@media.fi