Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Pohjois-Tapiola on kissojen villi länsi – pitäkää huoli kissoistanne

Kissoja pidetään tietoisesti vapaina Pohjois-Tapiolassa erityisesti kesällä ja syksyllä. Talvellakin olen nähnyt palelevan kissan aamusella odottavan lämpimään pääsyä.

Ajatellaan, että kissat pärjäävät, kun itse halutaan mennä kesällä vapaasti vastuuta lemmikistä välttäen. Ehkä myös ajatellaan, että kissat voivat pistellä rotat, kaninpoikaset ja linnunpojat poskiinsa ja samalla tekevät hyvän työn. Kaninpoikasen raato ei kuitenkaan ole mukava näky omalla pihalla, ei myöskään lasten hiekkalaatikossa kakkiva kissa, joka voi saastuttaa hiekkalaatikon ja tartuttaa toksoplasmoosia lapsiin.

Kissat kaipaavat huolenpitoa siinä kuin koiratkin. Joskus kissa on päässyt vahingossa karkaamaan. Sitä on vaikea tietää, sillä kissojen pannatkin saatetaan ottaa pois kesäksi, ettei turhaan soitella perään, koska halutaan pitää kissa vapaana. Karanneista lemmikeistä voi ilmoittaa osoitteeseen karkurit.fi tai löytöeläinpalveluihin.

Pohjois-Tapiolassa on pyörinyt usein samoja kissoja, mutta uusia on tullut joukkoon myös. Niillä näyttää olevan tietyt reviirit ja vaanimispaikat. Kun helteellä on ollut ovi auki ja olen ollut astumassa sisään koirien kanssa, sisältä on luikkinut tuntematon kissa ulos koirien hölmistyneen katseen ohi. Kissa on ehkä tullut janoisena sisälle.

Pitäkää huoli kissoistanne, kun hankitte niitä. Kaupunkialueella ei kissoja saa pitää vapaana. Kissat oppivat helposti sisäkissoiksi. Pian säätkin kylmenevät. Toivotan vastuullisuutta ja perehtymistä kissan kasvatukseen!

Kissasi tarvitsee sinua

Espoo