Lukijalta: Revitty Kivenlahti

Länsiväylän pääkirjoituksessa käsiteltiin 8.9. rakennustöiden repimää Soukkaa. Aivan samanlainen tilanne on Kivenlahdessa. Katuja revitty auki, eikä mitään tapahdu.

Otetaan esimerkiksi Merivirta. Se kaivettiin auki vuosi sitten. Kuukausiin ei ole tapahtunut mitään. Liikenteen opastus on ala-arvoista. Jalankulkijat kävelevät isolle parkkikselle ajotiellä, kun eivät löydä kaukana olevaa jalkakäytävää. Autot ajavat nokikkain puuttuvien liikenteenjakajien vuoksi.

Pahin tilanne on apteekin kohdalla. Liikennettä ei ohjata jalkakäytävältä takaisin ajotielle, vaan autot jatkavat jalkakäytävällä. Väistämissäännöt antavat etuajo-oikeuden sivukadulta tuleville ja odottavat autot tukkivat pääkadun. Tiessä on syviä kuoppia. Auton pohja ottaa maahan.

Nyt Kivenlahdentien risteyksessä uusi kiertotie on pölisevää hiekkaa, jonka tuuli puhaltaa viereisen kerrostalon huoneistoihin. Alueella pari kaivuria siirtelee hiekkakasoja hitaasti paikasta toiseen. Kesällä, kun ikkunat olivat auki, häiritsevä meteli alkoi kello 7.

Kyllähän puutteita korjataan asukkaiden valitusten vuoksi, muta miksi ei alun alkaenkaan ole tehty kunnolla? Kaupunkiympäristössä on suunnittelun yhden lähtökohdan oltava se, etteivät työt tuota kohtuutonta ja liian pitkäkestoista haittaa lähiympäristön asukkaille. Työ olisi tehty vuodessa kunnon suunnittelulla.

En vastusta katutöitä. Kyse on siitä, että asumisviihtyisyyden, vaaratilanteiden, liikenneongelmien, pölyn, metelin ja muiden haittojen vuoksi työt tulisi suorittaa nopeasti ja tehokkaasti.

Juhani Hakala

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut