Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Tapiola raideliikenteen varassa

Raideliikenteen lakon viimeistään pitäisi herättää teidät, Espoon päättäjät, huomaamaan, miten huonossa tilassa on Tapiolasta Helsingin keskustaan matkustavien asema.

Tapiolasta Helsingin keskustaan, Kamppiin tai Rautatieasemalle, on mahdollista julkisella liikenteellä matkustaa vain metrolla. Ei ole bussiliikennettä. HSL ei kuulemma ole velvollinen järjestämään korvaavaa liikennettä.

Espoo rakentaa koko ajan lisää asuntoja Tapiolaan, mutta millä liikennevälineellä kaikki uudet ja vanhat Tapiolan asukkaat matkustavat Helsingin keskustaan? Pelkkä metro ei palvele. Tarvitaan myöskin joustava bussiliikenne. Rakenteilla oleva ratikkalinjakaan ei kulje Tapiolan kautta. Onko päättäjiltä kokonaan unohtunut Tapiola ja sen asukkaat? Tapiolan vetovoima tarvitsee joustavat liikenneyhteydet.

Kyllä tapiolalaisetkin veroja maksavat, joten kyllä Tapiolastakin kuuluu kunnolliset liikenneyhteydet olla kaikille uusille ja nykyisille asukkaille. Unohtamatta, että onhan Tapiolassa muutamia työpaikkojakin, joihin tekijöiden tulee päästä joustavasti matkustamaan.

Nyt viimeistään tämän syyskuisen raideliikenteen työnseisauksen tulee herättää teidät päättäjät toimimaan Espoon ja Tapiolan puolesta. Ei se pelkkä asuminen, vaan asumiseen liittyvät joustavat liikenneyhteydet, kulttuuri-, liikunta- ja harrastusmahdollisuudet, luonto ja niin edelleen tekevät Tapiolastakin tavoiteltavan lähiön.

Onko Tapiola unohdettu?

Tapiola