Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Lisärakennus tuhoaa Tapiolan miljöön

Espoon kulttuurikeskuksen yhteyteen suunnitellaan rakennettavaksi teatterille tiloja nykyisten padel-kenttien paikalle (LV 18.–19.9.). Espoossa on asetettu investointikatto velkaantumisen hidastamiseksi, eikä suunniteltu lisärakennus sisälly investointiohjelmaan. Teatterin rakennushankkeella lisätään siten kaupungin velkataakkaa tai kustannukset leikataan tärkeämmistä kohteista, kuten kouluilta ja päiväkodeilta.

Pahinta on kuitenkin se, kuinka suunniteltu teatterirakennus tulee pilaamaan Tapiolan puutarhakaupungin tärkeän miljöön. Suunniteltu galleriakäytävä teatterirakennuksen ja kulttuurikeskuksen välille katkaisee keskeisen, perinteisen ja laatoitetun kävely- ja pyöräilyreitti-idyllin, joka kulkee Tapiolan koulun vierestä keskustaan. Mikäli tämä toteutetaankin ”ilmasiltana”, vaatii se rakennukselta korkeutta, mikä muuttaa miljöön entistäkin ahtaammaksi. Lisäksi uudisrakennus tulisi Tapiolan koulun viereen, joka on rakennettu uudelleen erittäin kalliilla alkuperäiseen malliin, jotta alkuperäinen miljöö säilyisi.

Espoon teatterin ja kulttuurikeskuksen toiminta tulee yhteensovittaa siten, ettei lisätiloja tarvita. Vaihtoehtoisesti tulee hankkia edulliset vuokratilat muualta.

Ei tukita Tapiolan keskustaa liikarakentamisella ja säilytetään Tapiolan koulun vierus eloisana nuorten ja vähän vanhempienkin liikunta-alueena!

Entä mitä ennusteet kertovat Espoon laitosteatterin yleisömääristä tulevaisuudessa, kun sukupolvet vaihtuvat, kulttuuri muuttuu ja varioiva korona on tullut jäädäkseen? Jos julkista sektoria ei haluta velkaantumisesta huolimatta edelleenkään supistaa, eikö tule keskustella myös oman oopperan perustamisesta Espooseen?

Henna Kajava (ps.)

FM, kaupunginvaltuutettu

Espoo