Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kulttuuri on kaikkien oikeus myös Espoon keskuksessa

Anne-Marja Ryynänen kirjoitti Länsiväylässä 25.–26.9., ettei Espoon keskuksen alueella ole kulttuuritiloja. Tämähän ei nyt pidä paikkaansa. Entressessä on upea kirjasto, joka tarjoaa kulttuuripalveluita vauvasta vaariin, ja Kannusillan kulttuuritila Kannusali on palvellut kaupunkilaisia jo useita vuosikymmeniä. Kannusali remontoitiin 2020, ja jopa koronan aikaan siellä ehdittiin pitää monta upeaa kulttuuritapahtumaa.

Itse olen kulttuurin sekä ammattilainen että harrastaja. Olen itse esiintynyt Kannusalissa jo 1990-luvun alussa, kerran yhdelle maksavalle katsojalle ja yhdeksälle vapaalipulla saapuneelle katsojalle. Tässä kohtaa kulttuurin tuottajan kysymys kuului, missä on espoolainen yleisö. Kannattaako Espoon keskuksen alueelle järjestää kulttuuritapahtumia, jos katsomossa istuu kourallinen yleisöä?

Nyt kun alkaa koronasta toipuminen ja Espoon keskuksen kulttuuritila Kannusalissa taas käynnistyvät tapahtumat, niin kipin kapin kansa nauttimaan kulttuurista myös Espoon keskuksen alueella. Internetin ihmemaailma kulttuuriespoo.fi avuksi.

Espoonlahden alue odottaa vielä tiloja, joita me kulttuuriaktivistit vaadimme jo 1990-luvulla. Vihdoinkin asia on työn alla. Kaikenlaisia harrastus- ja kulttuuritiloja tarvittaisiin Espooseen paljon lisää. Muun muassa Matinkylän vanhan terveysaseman saaminen kulttuuri- ja harrastuskäyttöön on puhuttanut jo useamman vuoden ajan.

Kyllä tästä vielä kaupunki saadaan ja toivottavasti myös se ikuisesti kaivattu teatteritalo maantieteellisestä paikasta riippumatta. Aloitetaan talkoot nyt sillä, että käytetään oman kylän kulttuuripalveluita, joita tarjolla on. Itse joudun valitettavasti tunnustamaan, että aikani ei riitä kaikkeen mielenkiintoiseen tarjontaan, mitä Espoo ja lukuisat kulttuuriyhdistykset Espoossa tarjoavat, mutta koitan tehdä parhaani.

Minna Rahikka

espoolainen kulttuuriaktivisti