Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Perussuomalaiset äänestivät teatteritalon puolesta

Valtuutettu Henna Kajava (ps.) (LV 25.–26.9.) arvostelee Länsiväylän esittelemää kaupunginhallituksen päätöstä rakentaa teatteritalo.

Yhdistyslain mukaan arvosteluoikeuden säilyttää vain äänestämällä vastaan ja jättämällä eriävä mielipide. Perussuomalaiset äänestävät kaupunginhallituksessa teatteritalon puolesta, ja nyt Kajava sanoo, etteivät olleetkaan päätöksen takana.

Kulttuurilautakunnan puheenjohtajana törmäsin Emmaa perustettaessa jatkuvasti Kajavan esittämiin väitteisiin.

Heti sanon, että minulle liikunta ja kulttuuri ovat yhtä tärkeitä. Yleisin väite on, että kulttuuri on liian kallista, se ei tuota mitään ja vie rahat lapsilta ja sairailta. Liikunnan rahat eivät ole pois mistään. Vastaan, että sen lisäksi, että kulttuuri kehittää aivoja, se tuo siihen investoidun rahan kaksinkertaisena takaisin.

Väkilukuun suhteutettuna Espoon teatteriavustus on ollut ylivoimaisesti suurten kaupunkien pienin. Espoossa on 15 hyvin tarpeellista liikunta- ja uimahallia. Kulttuurin ainoa uudisrakennus, Kulttuurikeskus, on odottanut remonttirahaa jo 20 vuotta.

Kajava vastustaa omaa teatteritaloa muun muassa teatterin ja kulttuurikeskuksen väliin tulevan katoksen vuoksi. Hän esittää teatteritilan vuokraamista. Teatterille sopivia tiloja ei ole tarjolla, ja onko järkevää investoida kymmeniä miljoonia vuokatilaan? Kajava esittää kulttuurikeskuksen ja teatterin toiminnan yhteensovittamista. Tällöin Kulttuurikeskuksen muun muassa lapsiin kohdistuvaa toimintaa pitäisi lopettaa paljon.

Väkilukuun suhteutettuna Espoon teatteriavustus on ollut ylivoimaisesti suurten kaupunkien pienin.

Kajava puhuu laitosteatterista. Espoon teatterilla ei ole yhtään palkattua näyttelijää. Samoin hän epäilee teatterin tulevaisuutta. Espoon kansainvälinen teatteri tuo Suomeen uusimmat kansainväliset virtaukset, jota koko maan teatteriammattilaisetkin tulevat katsomaan.

Juhani Hakala