Lukijalta: | Kaksi apteekkia yritti periä lääkkeestä ylihintaa

Viime keväänä törmäsin omituiseen lääkkeiden hinnoitteluun erään apteekkiketjun apteekissa, kun jouduin taas aloittamaan sydänlääkkeen käytön parin vuoden tauon jälkeen. Aiemmin hinta oli ollut noin 33 euroa, mutta nyt se olikin noin 55 euroa. Kassalla minulle todettiin vain, että varmaan hinta vaan on noussut niin paljon. Mutta sitten, kuukauden päästä, hinta olikin jo 85 euroa. Aikamoinen inflaatio.

Soitin Kelaan, ja sieltä kerrottiin, että hinnan olisi koko ajan pitänyt olla 33 euroa. Apteekista pahoiteltiin tapahtunutta ja sain rahani takaisin sekä lohdutukseksi pienen lahjakortin.

Kuukauden päästä kävin tällä kertaa eräässä aivan toisessa apteekissa, ja hinta oli noussut jälleen 55 euroon. Mutta kun kävin vähän jututtamassa farmaseuttia, niin hinta palasi 33 euroon. Minulle on kerrottu, että Kela-osuuksien laskeminen olisi joskus haastavaa apteekeille.

Tietysti tästä tuli sitten sellainen ajatus, että ehkä en ole ainoa potilas, jonka lääkkeet on laskutettu väärin. Kai sitten kaikessa hiljaisuudessa onkin jo alettu palauttaa muidenkin rahoja, vai kuinka lienee? Kelasta saa tiedot Kela-korvattavien lääkkeiden todellisista hinnoista. Siellä on myös tiedot vanhoista lääkeostoista.

Jukka Hacklin

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut