Pääkirjoitus: Kohu terveyskeskuksesta

Matinkylän terveyskeskusasiakkaat kuohahtivat palvelunsa puolesta. Syystäkin.

OmaLääkärisi-palvelua on hoitanut Mehiläinen. Yksityisen lääkäriaseman tarjoama vaihtoehto on toiminut potilaiden mukaan hyvin. Sana upeasti toimivasta palvelusta kiiri asiakkaalta toiselle.

Sitten alkoi tapahtua. Asiakkaille ei annettu enää aikoja normaalisti, ellei tarve ollut akuutti. Kyse on kuitenkin lakisääteisestä palvelusta. Mehiläisestä ja kaupungilta ei herunnut selkeää vastausta, mitä on meneillään ja miksi.

Länsiväylään otettiin yhteyttä eri tahoilta. Asiakkaita ärsytti se, ettei asiasta tiedotettu reilusti.

Lopulta terveyspalveluiden johtaja Markus Paananen kertoi (LV 6.10.), että nykyinen sopimuskausi päättyi syyskuussa 2021. Sitä jatkettiin tämän vuoden loppuun.

Hänen mukaansa asukkaiden lähipalvelut turvataan ja aseman jatkosta kerrotaan lähiaikoina.

Asiakkaat jäivät epätietoisiksi, milloin on luvassa lisätietoja ja mihin palvelut siirtyvät. Säilyykö toiminta samanlaisena? Osalle oli ehdotettu siirtymistä toisen terveysaseman asiakkaaksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornos on väläytellyt liian pitkien jonojen kanssa kamppailevien (LV 29.9.) terveysasemien ulkoistamista. Espoolainen, osin ulkoistettu vaihtoehto ja valinnan mahdollisuus ovat toimineet. Matinkylän asiakkaista osa luopui jopa tyyriiksi kokemistaan lasten yksityisistä sairasvakuutuksista, mikä on harvinaista Suomessa. Paanasen mukaan moni haluaa pysyä silti oman alueensa terveyspalvelun parissa.

On ymmärrettävää, että sopimusneuvottelujen ollessa kesken tietoa on tarjolla nihkeästi. Vihdoin selvisi, että toimintaa jatkaa Pihlajalinna. Samassa osoitteessa, eri kerroksessa. Jotain olisi pitänyt kertoa jo aiemmin, sillä epätietoisuus on hedelmällinen alusta huhuille – ja harhaluuloille.

Kaupunkilaisten arvostama palvelu sai nyt ikävän leiman. Siihen ei ole nyt varaa.

Heli Koivuniemi

päätoimittaja

heli.koivuniemi@media.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut