Lukijalta: | Turvallisuus vaatii tekoja jokaiselta espoolaiselta

Poliisien määrärahat, kybermaailman ilmiöt, nuorten väkivalta sekä monet muut turvallisuusasiat ovat viime aikoina puhututtaneet paljon, myös meitä espoolaisia. Turvallisuus koskettaa meitä jokaista ja on erottamaton osa arkeamme.

On luonnollisesti tärkeää, että turvallisuuden ”isot asiat” ovat kunnossa, mutta samanaikaisesti on hyvin tärkeää ymmärtää jokaisen oma vastuu. Tutkimuksien mukaan kaikkein merkittävimmin turvallisuuden tunteeseemme vaikuttaa oma lähipiirimme. Siis perheemme, ystävämme sekä työ-, koulu- ja harrastusyhteisöt. Jos jokainen vahvistaa turvallisuutta oma lähipiirissään, on sen kerrannaisvaikutus hyvin suuri. Turvallisuus siis syntyy lähellä ja pienten arkipäivän tekojen kautta. Tässä olemme jokainen merkittävä toimija.

Sama koskee digitaalista maailmaa, joka on turvallisuudessa yhä hallitsevampi. Sillä, miten jokainen toimii tässä digimaailmassa, on tärkeä vaikutus esimerkiksi sille, pääsevätkö valheelliset uutiset leviämään, tietomurrot toteutumaan tai huijarit meitä huiputtamaan. On tärkeää, että jokaisella on myös riittävät tiedolliset ja taidolliset kyvyt toimia turvallisesti digitaalisessa maailmassa.

Espoolaisille turvallisuus on hyvin tärkeä arvo, ja jokainen espoolainen on tärkeä turvallisuuden tekijä. Huolehditaan jokainen itse omalla vastuullisella toiminnallamme, että Espoo on Suomen turvallisin kaupunki. Se on meidän kaikkien yhteinen etu.

Jarno Limnéll (kok.)

kaupunginvaltuutettu

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut