Lukijalta: Keskuspuisto on Espoon valttikortti

Espoon keskuspuistossa vuosia liikkuneena olen huomannut, kuinka ulkomaalaistaustaisia on enenevässä määrin harrastamassa liikuntaa, keräämässä sieniä ja marjoja, perheitä ihastelemassa luonnon kauneutta.

Keskuspuiston tapaiset paikat voivat olla kantasuomalaisille itsestäänselvyys, mutta väkirikkaammilta, tiheästi asutuilta alueilta tuleville näin ei ole.

Nyt puhutaan työvoimapulasta, siitä, kuinka koulutettuja osaajia pitäisi saada houkuteltua Suomeen (myös Espooseen). Sanotaan, että tänne ei voi houkutella palkalla tai säällä. Mutta esimerkiksi keskuspuistolla ja lähiluonnolla vielä voidaan.

Luulen, että monella muulla metropolialueella, jotka näistä samoista ihmisistä kilpailevat, ei ole Espoon keskuspuiston, Nuuksion, Sipoonkorven ynnä muiden luontokohteiden veroisia valttikortteja.

Nämä ihmiset näyttävät ottavan paljon kuvia, joita varmaan lähettävät ystävilleen ja sukulaisilleen ja tekevät näin pr-työtä ja kenties houkuttelevat uusia tulijoita.

Espoon puolestaan kannattaa ottaa mallia Helsingin äskettäin julkaisemasta strategiasta, kohdasta, jossa todettiin: arvokkaimmat luontokohteet suojellaan ja uusia luonnonsuojelualueita perustetaan vähintään viisi vuodessa.

Espoon keskuspuistolle on saatava selkeät rajat, joiden sisällä ei rakenneta. Nyt siitä viedään paloja pois useasta suunnasta vuosi toisensa jälkeen. Päättäjien olisi nähtävä alue nyt ja tulevaisuudessa vetovoimatekijänä, ei rakennusmaareservinä.

Mikko Saarinen

Espoo

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut