Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: | Fanit, meitä tarvitaan nyt

Urheilijat tarvitsevat kannattajiaan yltääkseen huippusuorituksiin (LV 13.10.). Faneilla on tärkeä rooli viimeisen silauksen saavuttamisessa.

Espoolaisen kiekon yksi rakastetuimmista tähdistä Camilo Miettinen kiitteleekin lämmöllä espoolaisfaneja. Tunteet nousevat vieläkin pintaan hänen muistellessaan, miltä pelaaminen uskollisten fanien ympäröimänä tuntui.

Toimittaja Jari Kostiainen toteaakin, että seurauskollisuus on sydämen asia. Sen ovat ymmärtäneet Kiekko-Espoon valmentaja ja monitoimimies Kim Hirschovits ja puheenjohtaja Ami Rubinstein. He kiertelevät nyt fanien joukossa ja kertovat seuran tavoitteista uskottavasti, lämminhenkisesti ja innostavasti.

Seitsemän vuotta espoolaiskiekkoa fanittanut Johanna Alanen-Potinkara avasi espoolaisfanien kovia vuosia. Osa on menettänyt oman seuransa jo kahdesti. Nyt uusi toivo on herännyt. Kiekko-Espoo tavoittelee nousua Liigaan.

Fanituksesta löytyy jopa uskonnonkaltaisia piirteitä, ja se tuottaa kannattajilleen merkityksiä yhteisöllisyyden kautta, toteaa viestinnän ja median tutkimuksen professori Kaarina Nikunen Tampereen yliopistolta (Moreenimedia 19.11.2020).

Sankka virta hallien ovilla enteilee siis hyvää. Kannustuksen kiihkeä hurmio sytyttää pelaajat. Tyhjät katsomot tyrehdyttävät voitonjanon. Mutta kitkerän tappion aiheuttama pettymyskin hälvenee, kun se jaetaan yhdessä.

Vanhempien muistellessa lastensa harrastuksilla tukittua arkirytmiä, maukkaimmat muistot kirvoittaa fanikatsomossa koettu tunnelma.

Urheilutapahtumassa parasta on, ettei se vaadi asiantuntemusta, saati katso ikää. Moniin tasokkaisiin otteluihin pääsee jopa ilman pääsymaksua.

Kannustetaan yhdessä kotijoukkueet voittoon ja otetaan läpsyttimet mukaan. Tarvittaessa korvatulpat. Mutta ei jätetä ikimuistoisia elämyksiä kokematta.

Heli Koivuniemi

päätoimittaja

heli.koivuniemi@media.fi