Lukijalta: | Suojellaan lähimetsiä!

Meidän lähimetsämme Taavinkylän koulun lähellä halutaan kaataa ja rakentaa uusia kerrostaloja sen tilalle. Kaunis vanha kalliometsä tuhotaan, ja pian se muuttuu äänekkääksi työmaaksi ja ankeiksi kerrostaloiksi. Olemme huomanneet, että viime aikoina lähimetsiä on muutenkin kaadettu asuinalueiden läheltä, kerrostalojen ja asuntojen tieltä.

Mielestämme Uudenmaan alueella lähimetsien tuhoaminen on yleistynyt liikaa. Alueiden asukkaiden rauha ja hyvinvointi tuhotaan, jotta kaupunki ja maanomistajat saavat rahaa. Kenen etua näissä päätöksissä ajetaan? Ei ainakaan asukkaiden!

On harmi, että kauniit metsät halutaan tuhota, vaikka muualla olisi suuria peltoja, jotka eivät ole merkittävässä käytössä. Ongelmana on se, että ihmiset ajattelevat metsiä olevan loputtomasti ja että niitä voi kaataa niin paljon kuin huvittaa, mutta pian törmäämme metsättömään ympäristöön, ihan kuin Helsingin keskustassa.

Tajuamme, että puiden kaataminen talojen tieltä samalla antaa hyvää taloustavaraa, josta valtio saa lisää rahaa: puutavarahan tuo Suomeen merkittävästi tuloja. Onko se kuitenkaan sen arvoista?

Lähiluonto on ainakin meidän asuinpaikkamme lähellä hyvin suuresti käytössä ja sitä hyödynnetään paljon. Metsissä on mukavampi käyttää koiria, ja moni pääsee rauhoittumaan arjen hälinältä virkistävällä kävelyllä.

Moni varmasti ajattelee, että mikä tässä on niin tärkeää, Suomihan on täynnä metsiä. On kuitenkin aivan eri asia lähteä monen kilometrin päähän vain, jotta pääsisi käyttämään koiraansa metsässä tai ulkoilemaan luonnossa kuin päästä lähimetsään parin metrin kävelylle.

Koululaiset ja päiväkotilaiset käyttävät meidän lähimetsäämme suuresti hyödyksi tekemällä sinne retkiä ja harjoittelemalla suunnistusta koulun lähellä. Puut raikastavat ilmaa ja saavat aikaan paremman asuinympäristön. Jokaisen mielestä olisi varmasti kivaa, että kodin vieressä olisi edes pieni metsä, jossa ulkoilla.

Monille, joille metsä on tärkeässä osassa arkea, lähimetsien kaataminen voi olla niin järkyttävää, että joutuu muuttamaan toiselle asuinalueelle, jossa olisi lähimetsä kodin vieressä.

Toivoisimme, että kerrostaloja ja uusia asuntoja rakennettaisiin pelloille, jotka eivät ole samankaltaisessa käytössä kuin lähimetsät. Pellot ovat myös helpommin raivattavissa ja ne ovat usein tasaisempia rakennusalustoja. Toivoisimme myös, että ihmiset oppisivat arvostamaan lähiluontoa ja sen tärkeyttä.

Ebba Saarinen ja Emma Larva

kahdeksasluokkalaiset

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut