Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Hannusjärvi tuhotaan, ja kokoomus nauraa

Espoon rakennushankkeet tuhoavat meidän lähiluontoamme. Kokoomuksen johdolla painetaan lisää rakennuskaavaa ja korkeampaa pytinkiä arvokkaille luontoalueille, vaikka meillä on suuria inflaation eli rahan arvon laskun merkkejä ilmassa. Toisin sanoen, merkki taloudellisesta epävarmuudesta. Hannusjärvi on vain yksi esimerkki. Miljoonien hintalappu tulojen menetyksestä on Hannusjärven luonnon arvo.

Tiedän, etten ole ainoa, joka ymmärtää meidän espoolaisten riskin. Rakennetaan paljon asuintiloja, vaikka muuttoliike on meillä ollut negatiivista, lähinnä koronan vuoksi. Worst case skenaario on, että meillä on 90-luvun asuntojen arvon romahtaminen uudestaan ja lasku maksetaan meillä kuntalaisilla. Menot nousevat, työt vähenevät ja etuuksista leikataan. Nyt on kokoomuksen johtava pakkorakentaminen käynnissä, jotta saadaan tarpeeksi rahaa kattamaan meidän huonosti ja piilossa organisoitu metrohanke.

Kaupunginvaltuutetut eivät luonnollisesti halua, että nostetaan kunnallisveroa. Silloinhan me kuntalaiset olisimme tyytymättömiä ja tietäisimme, missä mättää. Nyt tuhotaan meidän lähiluontoamme ja pahimmassa tapauksessa monen espoolaisen tulevaisuus. Nyt myydään sekä rakennetaan kaikki ja odotellaan, että Espoon nimi muutetaan ”uudeksi Malmöksi”.

Yksi vaihtoehto olisi rahoittaa tämä metromme pitemmällä aikavälillä, vaikkapa meidän omistamamme sähköjakeluverkon tuloilla, mutta ei. Espoohan myi sen. Espoon Sähkö ei enää tuota kuntalaisille mitään. Meillä muutenkin on paljon tärkeitä asioita, joihin tarvitsemme rahaa, kuten kasvava nuorisotyön tarve, vammaishoidon tarve sekä ikäihmisistä huolehtiminen.

Koko ajan mennään Espoon kanssa syvemmälle suohon kokoomuksen johdolla. Joko olisi aika vaihtaa puoluetta?

Minä vaihdoin. Me voimme tehdä kestävämpiä päätöksiä yhteisen kaupunkimme puolesta.

Tuomas Ortia (sd.)

perheenisä, yrittäjä, Espoon kaupungin konsernijaoston varajäsen