Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Laajalahti on kirjastonsa ansainnut

Kirkkonummen uusi ja upea Fyyri-kirjasto sai Finlandia-palkinnon. Pääsuunnittelija Teemu Kurkela ylisti suomalaisia kirjastoja ”onnellisuuden infrastruktuurina”.

Toivottavasti sama ajattelutapa vallitsee Espoossa ja kulttuurilautakunnan määrärahoja pikemminkin kasvatetaan eikä esimerkiksi Laajalahden kirjastoa, joka palvelee vähintään 5 000 asukkaan aluetta, tarvitse sulkea. Laajalahden lisäksi osa Pohjois-Tapiolaa liittyy toiminnallisesti Laajalahden keskustaan.

Suomessa on 311 kuntaa ja niistä 113 kunnassa on 5 000 tai alle asukasta. Laajalahden toiminnallinen alue on siis samankokoinen tai suurempi kuin lähes 40 prosenttia Suomen kunnista.

Kun puhutaan aluepolitiikasta Espoon sisällä, niin Laajalahti on myös tällä vertailulla palvelunsa ansainnut. Espoon suuralueet vastaavat jo Suomen keskikokoisia kaupunkeja, mutta ei kaikkia palveluja pitäisi keskittää suuralueen pääkeskukseen. Onnellisuuden infrastruktuuri tarvitsee myös hajasijoitusta ja ennen kaikkea riittävää tukea päättäjien keskuudessa.

Kulttuurilautakunnan määrärahat pitäisi joskus päättää ennen kuin teknisen lautakunnan rahoista edes puhutaan.

Pekka Auro

Laajalahti