Lukijalta: | Koirat kiinni ja hihna tiukalle

Taajama-alueella koirat on pidettävä kytkettyinä, mutta tämä ei ole selvää kaikille koiranulkoiluttajille.

Isohko koira, jonka rotua en hämärissä ehtinyt noteerata, juoksenteli kevyen liikenteen väylällä irrallaan, nousi takajaloilleen ja hyppäsi normaalia kävelyvauhtia etenevää lenkkeilijää, minua, päin reippaalla vauhdilla. Takajaloillaan seisten sen pää ulottui oman pääni tasalle.

En pelkää enkä vihaa koiria ja ymmärrän, että tämä yksilö oli innoissaan ja halusi leikkiä. Mutta en todellakaan ilahdu siitä, että tuntematon koira hyppää syliin.

Taluttaja oli kuitenkin lähietäisyydellä, joten reklamoin asiasta varsin tiukasti. Hän valitti, ettei saa koiraansa otetuksi kiinni. Kun hän lopulta onnistui, hän vakuutti, että he ovat kyllä koulutuksessa, mitä olin jo ehtinyt suositellakin. Taluttaja puolusteli, että koira on vasta pentu. Mutta jos on vasta alkeiskurssilainen, vähintä, mitä voi toivoa, on, että ulkoiluttaja pitää koiransa hihnassa.

Koirien määrä on huimasti lisääntynyt korona-aikana. Onko niitä hankittu korona-apeutta lievittämään muistamatta, että koiran pitäminen on melko työlästä ja aikaa vievää koulutuksineen?

Esimerkkejä epätoivottavista koirakohtaamisista on viimeisen puolen vuoden aikana ilmaantunut muitakin. Hihnan toisessa päässä on ollut alakouluikäinen ulkoiluttaja, talutushihna hyvin pitkänä, jolloin koiralle jää tilaa haukkuen rynnätä vastaantulijaa kohti. Tai kännykkäänsä uppoutunut aikuinen, joka ei reagoi vastaantulijaan eikä koiransa elkeisiin.

Uskon, että toinen toisemme kohteliaasti huomioon ottaen käytössämme olevat kevyen liikenteen väylät ja polut riittävät ja niillä on mukavaa ja rentouttavaa liikkua sekä yksin että koiran kanssa.

Koiria ja ihmisiä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut