Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Pohjois-Espoon asukkaat huolissaan teiden turvattomuudesta

Sosiaalisen median keskustelupalstoilla on kestoaiheena Pohjois-Espoon puutteelliset kevyen liikenteen väylät. Kaupungin puolesta asiaa selitetään kuntalaisille lyhyesti ja jopa tylysti yleiskaavan (Poke) ja asemakaavan puuttumisilla.

Keskustelu kevyen liikenteen turvattomuudesta on aiheellinen. Pohjois-Espoo on suosittua virkistysaluetta, jonka teiden varrelle liikkuu kävelijöitä, kuntopyöräilijöitä ja kilpapyöräilijöitä isoissa ryhmissä sekä lapsia koulumatkoilla jalkaisin.

Erityisesti olen huolissani lapsista, joita jopa poliisi on kehottanut ajamaan pyörällä vasenta laitaa tien vaarallisuuden vuoksi. Joillekin lapsille jo muutaman kymmenen metrin koulumatka kävellen voi olla niin vaarallinen, että se vaatii aikuista saattamaan. Tiet ovat kapeita ilman pientareita. On pimeitä mutkia ja mäkiä, joissa näkyvyys on hyvin heikko.

Alueen asukkaat ovat olleet moneen otteeseen yhteydessä kaupunkiin ja ely-keskukseen, ja teiden turvattomuus on tuotu tietoon. Koska Espoon tavoitteena on osallistaa asukkaitaan ja kuunnella heidän ajatuksiaan, tässä olisi hyvä kohta kertoa asukkaille jotain, mikä vastaa heidän huoleensa.

Kaupunkia pitää kehittää tasapuolisesti. Tällä hetkellä Espoon kaupungin viestinnässä käytettyihin kuviin upeista pyöräteistä on pohjoisespoolaisena vaikea samaistua tai tunnistaa kuvista sama kaupunki.

Kevyen liikenteen väylät ovat ennen kaikkea turvallisuuskysymys mutta myös hyvää taloudenpitoa. Kuntoliikkuminen kodin lähellä edistää ihmisten hyvinvointia ja vähentää terveydenhuollon kustannuksia.

Kun Pohjois-Espooseen saadaan yleiskaava, olisi ensisijainen tehtävä toteuttaa tänne turvalliset kevyen liikenteen väylät.

Riikka Ahonvala (sd.)

äiti Röylästä

varavaltuutettu

teknisen lautakunnan jäsen