Lukijalta: | Ajetaanko Matinkylän terveyspalvelut alas?

Matinkylän terveyskeskuspalvelut on hoidettu ostopalveluina Mehiläinen-konsernilta pari vuotta. Ne ovat toimineet hyvin verrattuna Kivenlahden vastaavaan toimintaan, josta on myös kokemusta.

Nyt yritin saada lääkäriaikaa kroonisen selkävaivan hoitoon ja soitin ajanvaraukseen. Sieltä ilmoitettiin, ettei täällä hoideta enää kuin akuutteja tapauksia ja soittoaika on kello 7–8.

Kun kysyin syytä moiseen, ilmoitettiin, että Espoo on sanonut Mehiläisen sopimuksen irti ja uusi sopimus on kilpailutettu ja tehdään Pihlajalinnan kanssa.

Toinen tapaus oli sellainen, että ystävärouva halusi aikaa normaaliin kuukausittaiseen pistokseen, mutta tulos oli sama: emme hoida kroonisia sairauksia.

Tässä on asiakkaiden eli matinkyläläisten kannalta se ongelma, että ymmärtääkseni sopimus on voimassa tämän vuoden loppuun ja kuitenkin alasajo on jo alkanut.

Toinen ongelma on se, että Pihlajalinna on ostettu Terveystaloon, joten jonkinlaiset saneeraukset ja organisaatiomuutokset ovat odotettavissa.

Kolmas muutos on tulossa oleva sote, joka sotkee todennäköisesti toiminnan lopullisesti.

Tietysti se ratkaisu, että hoidetaan vain akuutit tapaukset helpottaa terveysaseman hoitoa ja antaa hyvän hoitovasteen, mutta asiakkaan kannalta tämä ei ole hyvä eikä kuntalaisena tasapuolisesti hoidettu.

Näyttää siltä, että tästä kroonisuudesta tulee meille kaikille pitkäaikainen eli krooninen ongelma.

Jorma Äikää

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut