Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Perkkaa tarvitsee linjaa 113

HSL on lopettamassa 2024 bussilinjan 113 kulkemisen Perkkaan kautta. Linja kulkee nyt Perkkaan ja Vermonniityn välistä. Tarkoitus on siirtää 113 kulkemaan Leppävaaran asemalta Friisinmäen ja Laajalahden kautta Tapiolaan.

Tämän seurauksena ei pääse millään suoraan Perkkaalta ja Vermonniitystä Laajalahden kautta Tapiolaan.

Perkkaalla on noin 4 000 asukasta ja Vermonniittyyn valmistuu kodit noin 6 000 asukkaalle. Lisäksi alueella on runsaasti toimitiloja.

Alueella asuu paljon lapsiperheitä ja ikäihmisiä. Heidän matkansa Laajalahteen tai Tapiolan palveluihin ja metrolle muuttuu kohtuuttoman vaikeaksi. Kävelymatka rollaattorin kanssa Perkkaantielle tai Kehä 1:lle on pitkä. Hämärän ja liukkaan vuodenaikaan alikulkujen kautta jopa turvaton.

Julkisilla matkaan Tapiolaan joutuisi käyttämään kahta kolmea kulkuvälinettä. Matka-aika pitenisi huimasti. Jopa tuplaantuisi. Nyt matka Tapiolaan on alle 20 minuuttia.

Perkkaan ja Vermonniityn alueelle valmistuu 2022 uusi koulu Majurinkadun varteen ja toiselle puolelle Perkkaanniityn urheilukenttä. Vaikka se on koulun kenttä, niin on myös muiden vapaassa käytössä iltaisin, viikonloppuisin ja koulujen loma aikoina. Kouluun tulee myös nuorisotila ja muuta iltakäyttöä.

Laajalahden ja varmasti myös Tapiolan nuoret, lapsiperheet ja ikääntyneemmät tulevat käyttämään koulun vapaa ajan palveluita mikäli matka ei muutu mahdottomaksi.

Kaikilla tulee olla mahdollisuus päästä harrastusten ja palveluiden ääreen.

HSL vetoaa korona-ajan matkustajamäärien voimakkaaseen vähenemiseen ja siihen, että väheneminen olisi pysyvä.

Muistetaan kuitenkin, että 2020–21 koulut ovat olleet ajoittain suljettuna. On ollut etätyöt, lomautukset, kokoontumisrajoitukset ja kyläilykiellot.

Uskon vahvasti, että matkustajamäärät tulevat olemaan suuremmat kuin ennen pandemiaa.

Ei tuhota kehittyvää aluetta huonontamalla palveluita.

Hannele Gröndahl-Turpeinen

Perkkaa-Vermo ry pj

Espoon Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus toimikunnan varajäsen