Lukijalta: | Tyttöjen talo tukee haavoittuvassa asemassa olevia tyttöjä ja naisia

Espoon hallinnossa käytävä keskustelu Tyttöjen talon rahoituksen lopettamisesta ja sen myötä toiminnan lakkauttamisesta on erittäin huolestuttavaa. Päätös olisi säästötoimenpiteenä tehoton sekä huonosti kohdennettu ja ajoitettu, kun samaan aikaan nuorten henkisen terveyden lisääntyvät ongelmat ja koulupsykologien surkea resurssipula Espoossa tulevat toistuvasti esiin.

Espoon Tyttöjen talo on tehnyt 10 vuotta tuloksellista työtä tukea tarvitsevien, haavoittuvassa asemassa olevien tyttöjen ja nuorten naisten hyväksi. Talossa on vuosittain yli 6 500 käyntikertaa, ja toiminnassa on säännöllisesti mukana noin 400 tyttöä ja nuorta naista vuositasolla. Toiminta tavoittaa myös maahanmuuttajataustaiset tytöt ja naiset paremmin kuin mikään muu toimija Espoossa.

Espoon Tyttöjen talo on saavuttanut perheiden silmissä aseman luotettavana paikkana, jonne he antavat luvan tulla. Siellä opitaan tärkeitä psykososiaalisia taitoja harrastus- ja vapaa-ajan toiminnan lomassa. Tyttöjen talossa on tyttöjen ja nuorten naisten mahdollisuus liittyä yhteisöön, viettää vapaa-aikaa turvallisessa tilassa ja saada suunnitelmallista tukea erilaisiin elämän haasteisiin.

Erityistä yksilöllistä tai ryhmätukea annetaan muun muassa yksinäisyyttä kokeville nuorille aikuisille, jotka ovat esimerkiksi vaarassa joutua pakkoavioliiton uhriksi, tai seksuaaliväkivaltakokemuksista toipumiseksi. Tyttöjen talosta voi saada myös yhteyden Loiston kunniakäsityksiin ja konflikteihin keskittyvän SOPU-työn tukeen, jolla autetaan kunniaan liittyvän väkivallan uhreja ja väkivallan tekijöitä sekä tuetaan perhe-, kulttuuri- tai uskonyhteisön ulkopuolelle joutuneita nuoria.

Jos Espoo sulkee Tyttöjen talon, tilalle on saamamme tiedon mukaan suunniteltu avointa nuorisotilatoimintaa. Nuorisopalveluilla on kuitenkin erilainen tavoite ja toimintatapa kuin Tyttöjen talolla, minkä vuoksi palvelujärjestelmästä putoaisi tärkeä matalan kynnyksen ennaltaehkäisevä toimijataho pois.

Kansainvälisen Zonta-järjestön Espoo-Kauniainen-kerho on vuosien kuluessa tukenut Espoon tyttöjen talon tärkeänä ja tasokkaana pidettyä työtä taloudellisesti.

Toivomme ja uskomme, että Espoo harkitsee asiassa päätöstään nuorten tulevaisuuden hyväksi.

Anna Sundquist

puheenjohtaja

Zonta Club Espoo-Kauniainen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut