Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Nuorten huoli lähiluonnosta ei ole turha

Kahdeksasluokkalaiset Ebba Saarinen ja Emma Larva kirjoittivat tärkeästä aiheesta: lähiluonnosta (LV 18.10.2021). Pala palalta tuhotaan juuri sitä mitä pitäisi suojella. Nuoret kertovat rakennusuhan alla olevan lähimetsänsä kauneudesta ja surevat sen katoamista. He osuvat asian ytimeen: ihminen voi huonommin ilman luontoyhteyttä.

Luontoalueiden katoaminen on seurausta Espoon nykyisestä maankäytöstä. Positiivista on, että kuntalaiset ovat selvästi heränneet kyseenalaistamaan tämän. Paikallisten ihmisten havainnot ovat ensiarvoisen tärkeitä luontoon kohdistuvien toimenpiteiden esille tuomisessa.

Espoon ympäristöyhdistys ry (tuttujen kesken Espyy) toimii Espoon säilymiseksi kuntana, jossa asukkaat saavat nauttia monimuotoisesta luonnosta – metsistä, meri- ja rantaluonnosta, niityistä, soista, järvistä ja puroista niille tyypillisine eläin- ja kasvilajeineen.

Toivotamme tervetulleiksi kaikki ympäristöstä kiinnostuneet ihmiset mukaan vaikuttamistyöhön. Mitä enemmän meitä luonnonpuolustajia on, sitä vaikeampi Espoon päättäjien on sivuuttaa kuntalaisten suurta huolta rakentamisuhan alla olevista lähimetsistä.

Kristiina Mod

sihteeri

Espoon ympäristöyhdistys ry