Lukijalta: | Maahanmuuttoon perustuva väestönkasvu on väärä strategia

Perussuomalaiset vastustivat valtuustossa ainoana puolueena Espoon strategiaa, jossa kaupungin kehitys perustuu jatkossakin vieraskielisen väestön määrän nopeaan kasvuun. Länsiväylä viittasi pääkirjoituksessaan (30.10.) allekirjoittaneen valtuustossa pitämän puheenvuoron synnyttämään keskusteluun otsikolla ”Nollatoleranssi rasismille”.

Tiedämme Espoossa jo kokemuksesta, että maahanmuuttoon perustuva väestönkasvu tarkoittaa talouden rahoituspohjan heikkenemistä, kun tulijat maksavat vähemmän veroja kuin käyttävät julkisia palveluita.

Nykyinen kehitys tarkoittaa lisäksi samanlaista turvallisuuden rapautumista, mikä on Ruotsissa jo huolestuttavan pitkällä ja josta on keskusteltu viime aikoina eurooppalaisissa valtamedioissa. Eri kulttuureista, uskonnoista ja arvomaailmoista tulevien määrän nopea kasvu tarkoittaa myös yhteiskunnan yhtenäisyyden ja vakauden heikkenemistä.

Espoon väestöstä jo noin 20 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia. Määrän on ennustettu kasvavan tätä menoa kolmannekseen koko väestöstä ensi vuosikymmenen alkupuolelle tultaessa. Käynnissä oleva väestönmuutos alkaakin siis jo muistuttaa volyymiltaan neuvostoaikana tapahtunutta Viron venäläistämistä.

Espoo on linjannut olevansa taloudellisesti, sosiaalisesti, kulttuurillisesti ja ekologisesti kestävä kaupunki. Todellisuudessa nykyinen kasvu ei ole kestävää millään edellä mainitulla mittarilla. Tämän toteaminen ja vallitsevan kehityksen vastustaminen eivät ole rasismia vaan tervettä järkeä.

Simo Grönroos (ps.)

kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut