Lukijalta: | Espoon kaupunki kehittää ja tukee koulupsykologien työtä jatkuvasti

Espoon kaupungin opiskeluhuollossa työskentelevien psykologien työolot puhuttivat Länsiväylän mielipidepalstalla 30.10. On totta, että psykologeista on pulaa erityisesti opiskeluhuollossa, mutta haaste koskee koko maata. Espoo onkin vuosia työskennellyt aktiivisesti sen eteen, että psykologien opiskelupaikkojen lukumäärää lisättäisiin. Tämä tarve on tuotu esiin toimialajohdon ja opetus- ja kulttuuriministeriön tapaamisessa.

Espoon kaupunki on nyt nostamassa perusopetuksen psykologien palkat samalle tasolle toisen asteen psykologien palkkojen kanssa.

Opiskeluhuolto on mielekäs paikka tehdä psykologin työtä, sillä kouluissa ja oppilaitoksissa mahdollistuu lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen sekä yksilö- että yhteisötasolla. Espoon kaupunki kehittää pitkäjänteisesti psykologien työnkuvaa. Monipuolisessa ja haasteellisessa työssä vahva kollegiaalinen tuki ja yhteistyö ovat kullanarvoisia. Kaikilla koulupsykologeilla on lähiesihenkilönä psykologi ja työn tukena alueellinen psykologitiimi.

Espoon kaupunki on joustava työnantaja. Panostamme myös osaamisen vahvistamiseen, ja koulutusmahdollisuuksistamme saamme kiitosta psykologeilta muun muassa työtyytyväisyyttä mittaavassa Kunta10-tutkimuksessa. Järjestämme myös työnohjausta henkilökunnallemme.

Terhi Pippuri

opiskeluhuollon päällikkö

Espoon kaupungin kasvun ja oppimisen toimiala

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut