Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Malttia Toppelundin kahvilasuunnitelmaan

Rantaraitin varteen Toppelundin metsään suunnitellaan uutta kahvilarakennusta. Kattava palvelutarjonta on sinänsä perusteltua, ottaen huomioon Rantaraitin suosion.

Suhtaudumme kuitenkin huolestuneesti aikeisiin rakentaa uutta kahvilarakennusta paikoituksineen Toppelundin metsään. On nimittäin muistettava, että Rantaraitti on ensisijaisesti luontokohde ja siksi sen kehittämisen tulee tapahtua luonto huomioiden. Metsän kaataminen kahvilan ja etenkin uusien parkkipaikkojen alta olisi tästä näkökulmasta nurinkurinen ratkaisu.

On myös arvioitava, missä uusia palveluita aidosti kaivataan. Rantaraitin palveluita on hyvä laajentaa niillä alueilla, joista palvelut vielä puuttuvat, kuten Soukassa. Tämä ei ole tilanne Toppelundissa, sillä Haukilahden sataman palveluiden äärelle on muutamia satoja metrejä. Haukilahdessa Rantaraitin käyttäjiä palvelee jo kolme kahvilaa tai ravintolaa.

Jos jossakin, niin Rantaraitilla tulee tunnistaa luonnon itseis- ja virkistysarvo. Kahvilasta innostuneiden on syytä pitää mielessä se, miksi ihmiset Rantaraitille oikeastaan tulevat – luonnosta nauttiakseen.

Ville Laakso (kok.)

kaupunginvaltuutettu

Haukilahti

Karin Cederlöf (r.)

kaupunginvaltuutettu

Haukilahti