Lukijalta: | Espoon terveyspalvelut ovat surkeassa jamassa

Olen 65-vuotias eläkkeellä oleva espoolainen. Työurani aikana olin työterveyden piirissä, jossa seurattiin säännöllisesti terveyttäni. Nyt olen joutunut kääntymään julkisen terveydenhuollon puoleen.

Tärkeä lääkkeeni loppuu joulukuun alussa, ja reseptissä lukee, ettei sitä voi uusia ennen kuin olen käynyt hoitajalla tai lääkärillä. Aloin hoitaa asiaa lokakuun puolessa välissä.

Olen soittanut terveydenhoidon kiireettömän hoidon puhelinpalveluun 15.10., 27.10. 2.11. ja 4.11. eli neljä kertaa. Niillä kerroilla, kun olen saanut takaisinsoiton, minulle on sanottu, ettei minkäänlaisia kiireettömän hoidon aikoja ole ja etteivät he tiedä, koska niitä aukeaa lisää tietokoneelle, soita uudelleen ensi viikolla!

Viikolla 47 en saanut ollenkaan soittaa, koska oli terveysaseman muutto. Nyt odottelen täällä vastasoittoa tuohon 2. ja uudelleen 4.11. jättämiini soittopyyntöihin.

Haluankin kysyä Espoon poliitikoilta ja johtavilta virkamiehiltä: oletteko päättäjinä tietoisia, mikä tilanne terveyspalveluissa oikeasti on? En ole tässä yksin. Lukuisat naapurit ja tutut, muun muassa aikuisen tyttäreni perhe, kertovat samoista, karuista kokemuksista.

Seuraan julkista keskustelua ja olen kyllä tietoinen koronapandemian aiheuttamista terveydenhuollon vaikeuksista. Espoon terveydenhuoltopalvelut olivat surkeat jo ennen koronaakin.

Miksi puhelimeen ei vastata, jos terveysasema muuttaa? Yksityisellä ei missään nimessä olisi mahdollisuutta tällaiseen.

Onko terveyspalveluissa liikaa sisäisiä kehittämishankkeita, joissa on kiinni lääkäreitä ja hoitajia? Raportoidaanko liikaa? Onko tietotekniikka asianmukaista? Miten Espoolla on varaa kasvaa jopa yli äyräiden ja rakentaa tekosaaria ja pilvenpiirtäjiä, jos täällä asuvien kuntalaisten peruspalvelut eivät ole kunnossa? Vaivaako vauhtisokeus?

Itselläni on työurani ajalta vuosien kokemus julkishallinnosta, joka pursuaa kehittämistä, parantamista, tietokoneohjelmia, jotka eivät keskustele keskenään, ala-arvoista esimiestyötä ja johtamista, tehottomuutta, liian pieniä palkkoja ja niin edelleen.

Voisiko tämä kehitys olla osasyynä terveyspalveluiden surkeuteen?

Mitä minä siis nyt teen? Saanko esimerkiksi palvelusetelin, koska minua ei ole aikaa palvella julkisessa terveydenhuollossa?

Leena Lestelä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut