Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Pilaantuneet ruoat ja rikkinäiset lelut eivät ilahduta

Olen takuueläkeläinen. Vuokran jälkeen jää käyttöön reilu 270 euroa, ja saan toimeentulotukea 60 euroa. Niistä maksan sitten ruoat ja kaikki muut kulut. Jotta kaikki laskut voi maksaa, pitää odottaa 22. päivään saadakseen loput maksettua.

Haluan korostaa erästä seikkaa, joka on tullut vastaan apua eri tahoilta pyydettäessä.

Ymmärrän toki, kuinka etenkin jouluna halutaan osoittaa sitä hyvää tahtoa jopa sellaistenkin ihmisten taholta, jotka muina vuodenaikoina ovat ensimmäisenä nyrpistelemässä nenäänsä lähinnä vaatetuksen vuoksi.

Ymmärtäkää, etteivät selkeästi pilaantuneet, haisevat maksa- tai lanttulaatikot ilahduta ketään sen enempää kuin liki soikionmuotoisiksi turvonneet maitopurkitkaan. Tai sukat, joiden kantapäissä on reikiä.

Älkää hyvät ihmiset menkö siinä auttamishalussanne niin pitkälle, että olette valmiita kuskaamaan pitkiäkin matkoja köyhille sellaisia ruokatuotteita, joiden parasta ennen -päivä tai viimeinen käyttöpäivä on umpeutunut jo muutamia viikkoja aiemmin! Ne kuuluvat lähellänne oleviin roskakatoksiin, joissa taatusti on myös biojäteastioita.

Älkää viekö köyhiin lapsiperheisiin sellaisia leluja, jotka ovat rikkinäisiä ja ties missä moskassa. Nekin voi laittaa roskakoriin.

Ehkäpä mielipahan aiheuttaminen onkin se perimmäinen syy joidenkin lahjoittajien kohdalla. Että koette mielihyvää lahjojen saajien tulevasta pettymyksestä, jolloin se oma joulu tuntuu vieläkin paremmalta.

Jonkun tämäkin pitää sanoa, joten miettikää hieman.

Takuueläkeläinen