Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Minne kiireellä mennään?

Esa Sairio kirjoitti Länsiväylässä 23.–24.10., että tunnin junaa ei tarvita Turkuun eikä muuallekaan.

Kiitos mielipidekirjoituksesta! Se oli hyvä ja perustelut osuvia. Olen täysin samaa mieltä asiasta ja olen keskustellut monen samanmielisen kanssa. Tällaisia tunnin junia ei todellakaan tarvita.

Tämä on niitä jätti-investointeja, jotka kurjistavat muita yhteiskunnan palveluja, kun rahat viedään ja velkaannutaan lisää. Hyöty on olematon kokonaisuuteen verraten. Uskomattomat jätti-investoinnit ovat sulkia poliitikoiden hattuun. Luontoa ja puita kaatuisi paljon ja pienasuinalueilta vietäisiin rauha. Kuka välittää.

Suomessa on paljon isohkojakin asutuskeskuksia, missä ei ole juuri ollenkaan julkista liikennettä vaan työhön, kouluun ja muualle pääsee vain, jos on varaa omaan autoon. Onko elitistisessä tunnin juna -investoinnissa ollenkaan järkeä? Olisiko tässä ehkä syynä EU-rahoitus. Suomi saa omia maksamiaan rahoja takaisin vain EU:n ehdoilla. Onko näin?

Mielestäni hanke on suomalaisten ja yhteiskuntamme kannalta ennemmin vahingollinen. Mitä kansalaiset voivat tehdä, kun päättäjät eivät kuuntele? Auttaisiko kansalaisaloite?

Tea Paajanen

Espoo