Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Liikunta kannattaa aina

Kirjassaan ”Mistä puhun kun puhun juoksemisesta” japanilainen Haruki Murakami kertoo juoksevansa, koska hän haluaa kirjoittaa. Juokseminen mahdollistaa hänelle kirjoittamisen. Ja hän kirjoittaa paljon. Jörn Donner mainosti aikoinaan, että lukeminen kannattaa aina. Murakamia mukaillen sanoisinkin, että liikunta kannattaa aina!

Liikkuva lapsi haluaa leikkiä, ja liikkuva vanhus on aktiivinen. Liikkuvat nuoret ja aikuiset innostuvat helpommin oman ja läheistensä arjen pyörittämisestä. Liikunnan avulla heiltä voi löytyä luovuutta kuin leikkivältä lapselta.

Aktiivinen vapaa-aika omien kykyjen ja toiveiden mukaan on osa hyvää arkea.

Mielenterveys on ollut vahvasti esillä. Tietyissä maissa uusille asiakkaille kokeillaan aluksi kaksi viikkoa liikuntaa. Vasta sen jälkeen pohditaan perinteisempien hoitomuotojen yhdistämistä liikuntaan.

Liikunta vähentää myös hoitovajetta.

Espoossa on urheiluseuroja noin 400. Espoon Telinetaitureiden Emil Soravuon MM-pronssi luo uusia unelmia ja kannustaa lapsia voimistelun pariin. Uskon, että hänen innoittamanaan me vanhuksetkin menemme entistä iloisemmin ulko- ja sisäsaleille. Kävelylenkin varrelta ehkä löydämme sopivan oksan, jossa roikkua.

Olemme osa yhteistä jatkumoa.

Old Power on maamme menestyksekkäin seura näkövammaisille. Erkki Miinala on maajoukkueemme kantavia voimia. Lajia voivat seurassa kokeilla, side silmillä, myös näkevät. Mikä mahdollisuus kokea liikunta ja espoolaisuus uudesta näkökulmasta!

Tässä oli vain kaksi esimerkkiä.

Espoon tarina on entistä elinvoimaisempi, kun se luo edellytyksiä urheiluseuroille ja omaehtoiselle liikunnalle. Liikunta tulee huomioida osana kuntoutusta niin mielenterveys- kuin vanhuspalveluissakin. Yhteistyö osaavien tekijöiden ja eri toimialojen kanssa takaavat aina paremmat onnistumisen edellytykset.

Taloudellisesti kestävässä Espoossa liikunta ja urheilu eivät ole kulueriä vaan hyviä sijoituksia.

Liikunta ja lukeminen kannattavat aina.

Leo Heiskanen (sd.)

puheenjohtaja

liikuntalautakunta