Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Miten kaupunki ratkaisee Matinkylän terveyskeskuksen pysäköinnin?

Espoon kaupunki on kilpailuttanut Matinkylän terveysaseman jatkon, ja Pihlajalinna voitti. On mielenkiintoista nähdä, miten kaupunki aikoo ratkaista pysäköinnin.

Tällä hetkellä Mehiläisen asemalla on sisäpihalla 13 paikkaa. Se on jo nykytilanteessa aivan liian vähän. Tuleeko Mehiläinen luovuttamaan paikkoja uudelle terveyskeskukselle?

Entinen asema oli mitoitettu 7 000–8 000 asukkaalle. Nyt siihen on liitetty myös Kuitinmäki eli asemaa joutuu käyttämään yli 13 000, ja muutaman vuoden sisällä tulee yksinomaan Suurpellosta parituhatta ihmistä lisää.

On aivan varma, että ainakin puolet ellei enemmän joutuu tulemaan terveysasemalle omalla autolla, koska Suurpellossa on suuria alueita, joissa vanhuksilla on linja-autopysäkille useita satoja metrejä.

Pysäköintitalo on liian pitkällä, jos on vähäsenkin liikuntarajoitteinen, eikä kukaan tiedä, miten siellä maksu toimii. Onko se rahalla, kortilla vai kuuluisilla sovelluksilla?

Olisi varmasti monelle mielenkiintoista, jos kaupunki ilmoittaisi, miten edellä mainitut ongelmat ratkaistaan. Sisäpihan paikat eivät ole ratkaisu, vaikka Pihlajalinna saisi Mehiläiseltä kaikki 13 paikkaa.

B. Sundström

Espoon asukas vuodesta 1942