Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Terveysaseman palvelut pikaisesti takaisin Espoonlahteen

Espoonlahtelaisille lähetettiin lokakuun lopulla Espoon kaupungin julkinen tiedote. Tiedotteen mukaan Espoonlahden terveysasema muuttaa vuosiksi väistöön Matinkylään. Kyseinen väistöpäätös tehtiin kaikessa hiljaisuudessa virkamiesvoimin.

Koulujen väistöistä päättävät luottamushenkilöt lautakunnan kokouksessa ja väistöistä tiedotetaan lasten vanhempia hyvissä ajoin. Oppilaille järjestetään myös tarvittavat koulukuljetukset väistön ajaksi. Terveysaseman väistöä suunniteltaessa ei ole kuultu palveluita käyttäviä asiakkaita. Eikö palvelua eniten käyttävien asiakkaiden, sairaiden ja vanhusten, mielipiteellä ole arvoa?

Tiedotteessa karttojen kera kerrotaan, kuinka ”helposti” siirtyminen Espoonlahdesta Matinkylän vanhalle terveysasemalle sujuu. Ensin bussilla Iso Omenan bussiterminaaliin ja jos ei kykene kävelemään 600 metrin matkaa, hyppäys toiseen bussiin, jolla pääsee Matinniityn pysäkille.

Tämä matkustelu onnistuu nuorilta ja terveiltä, mutta miten on huomioitu rattaita käyttävät lapsiperheet, sairastuneet, ikäihmiset tai rollaattorin tai muiden apuvälineiden kanssa liikkuvat? Alkuun Ison Omenan bussiterminaalista pitää löytää oikea kulkureitti 600 metrin matkalle, mikä voi olla heikkovoimaiselle liian pitkä matka. Miten mahtaa onnistua kulku yöllisen lumisateen jälkeen auraamattomalla lumisella tai jäisellä kävelytiellä? Näitä realiteetteja olisi pitänyt miettiä ja valmistella yhdessä asukkaiden kanssa ennen päätöksen tekemistä. Ylivoimainen matkustaminen kauas ei saa estää avun tarvitsijaa pääsemästä terveysaseman palveluiden piiriin. Espoo-tarinassa kehutaan, kuinka espoolaiset ovat Espoon suurin voimavara. Sen tulisi näkyä myös päätösten teossa!

Me sosialidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtajat vaadimme pikaista siirtokelpoisen terveysaseman hankintaa ja sen sijoittamista Espoonlahden alueelle, lähelle käyttäjäkuntaa.

Tämän lisäksi Espoon kaupungin on tarjottava välittömästi säännöllisesti kulkeva maksuton palvelulinja Espoonlahden terveysasemalta Matinkylässä sijaitsevaan väistötilaan, kunnes terveysaseman palvelut ovat Espoonlahdessa.

Markku Sistonen (sd.)

valtuustoryhmän puheenjohtaja

Liisa Kivekäs (sd.)

valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja

Helena Marttila (sd.)

valtuustoryhmän 2. varapuheenjohtaja