Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kadonneen kummelin arvoitus

Syksyllä 2020 rakennettiin Saunalahteen Kummelivuorentien ja Linjaloistonkadun risteyksen liikenneympyrään merihenkinen vanhanajan kummeli käyttämällä rakennelmaan kymmeniä tonneja suuria kiviä. Tänä syksynä kyseinen rakennelma sitten purettiin yllättäen pois. Kysyin syytä Espoon kaupungilta, josta vastattiin, ettei maaperä kestänyt rakennelman painoa. Luulisin, että jonkinlainen maaperätutkimus olisi paikallaan ennen tuollaisenkin rakentamista, mutta tässä tapauksessa se on ilmeisesti jäänyt joko kokonaan tekemättä tai ilman asiaankuuluvaa huomiota.

Kummelivuorentien katutyöt ovat muutenkin vielä kesken, vaikka alueen talot yhtä lukuun ottamatta ovat olleet valmiita jo kaksi vuotta ja tuo yksikin jo vuoden. Valmiit katukiveykset on purettu jo kahteen kertaan kaupungin suunnitteluvirheen seurauksena. Keväällä kaupunki kertoi töiden olevan valmiit 30.9.2021, mutta nyt kun kaikki on vieläkin kesken, kerrotaan että työt valmistuvat ”ajallaan”. Kovin ammattimaiselta ei tuollainen deadline kuulosta. Lisäksi Linjaloistonkadulla katutaso on puoli metriä sen varrella sijaitsevan kerrostalon pihatason yläpuolella, joten korjaukset on sielläkin varmasti edessä ja työt kesken vielä pitkään. Alueella on myös päiväkoti, jonka lapset käyttävät suojateitä, joista puuttuvat asianmukaiset varoitusmerkinnät.

Kalliiksi tulevat tällaiset virheet, ja laskun maksavat tietysti espoolaiset veronmaksajat. Mikäli kysymyksessä olisi tulosvastuullinen organisaatio, tällaiset kalliit ja asukasviihtyvyyden ja turvallisuuden pilaavat virheet ja viiveet otettaisiin varmasti huomioon korjaavin toimenpitein asiakastyytyväisyyden ja laatukilpailukyvyn säilyttämiseksi. Valitettavasti kaupunki tuskin tuollaisista piittaa, koska meillä hallintoalamaisilla ei muita vaihtoehtoja ole, mikäli emme sitten muuta kokonaan pois Espoosta.

Verot Espooseen 40 vuotta