Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Ikinä en ole kokoomusta äänestänyt, mutta nyt on pakko

Länsiväylässä oli 10.11. Tea Paajasen kirjoitus Kela-korvauksen säilyttämisestä. Olen täysin samaa mieltä.

Työssäkäyvät veronmaksajat maksavat muiden terveydenhoitokulut ja joutuvat itse käymään yksityisellä. Gynekologia ja silmälääkäriä ei terveysasemilla ole.

Vanhempi nainen ei enää saa neuvolapalveluita, kunnan kustantamia papakokeita ja mammografioita. Pienellä työeläkkeellä ei ole mahdollista käydä yksityislääkäreillä sitä tahtia kuin silmälaseja pitäisi uusia parin vuoden välein ja gynekologillakin käydä muutaman vuoden välein. Tulee silmäsairauksia, joihin tarvitaan silmälääkäriä.

Siksi sairausvakuutuskorvauksia pitäisi nostaa ja hyvää, toimivaa systeemiä kehittää. Ei suinkaan poistaa. Ei näin säästyneillä rahoilla pysty palkkaamaan terveysasemalle gynekologeja ja silmälääkäreitä.

Ministerimme ovat niin nuoria, etteivät osaa asettuva vanhenevan ihmisen asemaan. Heillä on neuvolat ja kunnan kustantamat tarkastukset.

Suunniteltu sote ei siis takaa kaikille yhdenvertaista mahdollisuutta lääkäripalveluihin. Jotkut maksavat kalliisti omat ja muiden kulut, jotkut matkustavat heidän siivellään.

Vain harvat ovat rikkaita. Keskituloisella, joka kustantaa kaikki kulunsa itse, on hyvin vähän rahaa käytössä, kun verot ja kaikki laskut on maksettu. Voi olla enemmän sillä, joka saa kaiken ilmaiseksi erilaisina apuina ja tukina.

Ikinä en ole kokoomusta äänestänyt, mutta nyt on pakko. He ajavat järkevää linjaa ja sairausvakuutuskulujen korvaamisen kehittämistä, ettei niitä poistettaisi vaan nostettaisiin. Vai ajaako joku muukin?

44 vuotta työtä tehnyt veronmaksaja