Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Miniasunnot eivät vastaa ihmisen inhimillisiin tarpeisiin

Yhden hengen asuntokuntien määrä lisääntyy Espoossa nopeasti. On aika herätä espoolaisten yksinasuvien asioista huolehtimiseen. Sinkkukoteja on kaupungissa kymmeniä tuhansia.

Espoossa tulee olla tarjolla edullisia asuntoja yksinasujille. Pienten asuntojen määrä ja osuus asuntotuotannosta kasvaa. Tarvitseeko yksinasujan asunnon tarkoittaa muutaman neliön koirankoppia? Rakentamisen tulee lähteä kysynnästä. Miniasunnot eivät laajassa mitassa ole toimiva ratkaisu. Miten ystävät mahtuvat kylään, onko tavaroille tilaa?

Liian tiivis yhdyskuntarakentaminen on uhka inhimilliselle elämälle. Se saattaa vaikuttaa perheen perustamiseen, toistuvaan muuttamiseen ja ihmisen jaksamiseen. Espoossa on rohkeasti määritettävä rajoitus kuinka pieniä miniasuntoja kaupunki rakentaa ja kuinka paljon pieniä asuntoja saa yhdessä talossa olla.

Yksinasuville tulisi tarjota asuntoja, joita asukkaat itse kehittävät. On erittäin tärkeää, että asuinalue on turvallinen eikä yksin tehty iltalenkki pelota. Tämä tulee yksinasuvalle toimivien ja inhimillisten neliöiden jälkeen.

Espoon Keskustanaiset