Lukijalta: | Pidempi pysäköintiaika Viherlaaksoon

Olen harrastava seniori. Kävisin oopperassa, konserteissa ja teatterissa, mutta se tyssäsi muutettuani Tapiolasta Viherlaaksoon.

Olen huonojalkainen ja asun sen verran kaukana kaupunkiin menevien bussien pysäkiltä, että tarvitsen auton parkkeeratakseni sen jonnekin pysäkin lähelle.

Viherlaaksossa on toreja ja aukioita, mutta niissä kaikissa sallittu pysäköintiaika on kolme tuntia. Siinä ajassa en ehdi bussilla kaupunkiin mihinkään tilaisuuteen ja takaisin. Saan siis 60 euron sakon.

Miksi tuo kummallinen kolme? Onko siihen jokin vakavakin syy vai vain hatusta vedetty?

Siitä olisi iso apu asukkaalle, jos parkkiaika olisi yhden tunnin pidempi. Siinä ajassa ennättää jotenkin käymään Helsingissä. Busseja kulkee kiitettävän tiheään.

Jouduin oopperaan päästäkseni ajamaan Leppävaaraan liittymäparkkipaikalle. Se oli täynnä. Tietysti, kun jo sillä alueella on kymmeniä tuhansia liittymäliikennettä käyttäviä asukkaita.

Espoo hurskastelee, että jokaisella olisi muka mahdollisuus käyttää julkista liikennettä. Ei todellakaan ole! Helsingissä parkkeeraaminen on kaupunkia kuormittavaa ja kallista. Kyllä ympäristökuntien tulisi mahdollistaa julkinen liikenne paremmin.

Mainitsemani pieni muutos edistäisi viihtyvyyttä, ja jos kaikilla kylillä olisi jokin pitkäaikaisempi, vaikka 10 tunnin sallittu pysäköiminen, se ratkaisisi myös työssä käyvien asiaa.

Ansaliina Krogerus

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut