Lukijalta: | Aluevaalit ovat askel eteen- tai taaksepäin

23. tammikuuta 2022 äänestämme päättäjät suurten kuntienvälisten sosiaali- ja terveyshallintohimmelien johtoon. Ennen vaaleja on hyvä katsoa, mihin suuntaan olemme mahdollisesti menossa.

Vaaleissa on mahdollisuus äänestää eri ihmiset valtaan kuin mitä kunnanvaltuustoissa ja eduskunnassa, jolloin valtaa hajautetaan. Vallan hajauttamisen avulla verkosto yhden päättäjän ja verorahojen välillä kasvaa ja mahdollisuudet väärinkäytöksiin pienen piirin sisällä vähenevät.

Toisaalta näissä vaaleissa on mahdollisuus antaa yhdelle henkilölle paikka kunnanhallituksessa, aluevaltuustossa ja eduskunnassa. Ison kaupungin vaikutusvaltaisena kuntapoliitikkona ei ole mitään syytä olla keskittämättä kaikkea isoihin asutuskeskuksiin eli omalle takapihalle. Kyllä ne pienten ympäryskuntien ihmiset tulevat sinne, missä on hoitoa, vaikka välimatkat kasvaisivatkin. Aluevaltuustot ovat taloudellisesti täysin riippuvaisia valtiosta, mikä tekee tilanteesta mielenkiintoisen, jos henkilö X on antavassa ja vastaanottavassa päässä.

Suosittelen äänestäjille, että nyt ei ole oikea hetki äänestää suurinta mahdollista äänipottia sille omalle rakkaalle kuntapoliitikolle vaan nyt on oikea hetki äänestää hänelle kirittäjä – mielellään toisesta puolueesta.

Tuomas Ali-Hokka

Piraattipuolueen varapuheenjohtaja

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut