Lukijalta: | Kulttuuri kurjistaa, liikunta liikuttaa

Länsiväylän 6.–7.11. mukaan ensi vuoden budjetissa on viisi liikunnan investointikohdetta. Jokainen varmasti aivan tarpeellinen. Kulttuurissa jatketaan jälleen selvityksiä ja suunnittelua. Ei investointeja.

Kulttuuri ei kiinnosta päättäjiä. Kulttuurilautakunnassa (kula) ei ole yhtään valtuutettua. Liikuntalautakunnassa (lila) on kolme valtuutettua, jotka puolustavat liikunnan budjettia valtuustossa. Myös virkamiesjohdossa entiset poliitikot ajavat liikunnan tavoitteita.

Kulttuuritoimi ajaa kaupungin supistamistavoitteita kulttuuriin, ja kula päättää kiltisti ehdotetun mukaan. Nyt kula, siis kulttuurin estolautakunta, haluaa sulkea kirjastoja, kun ei ole ajanut niihin kunnostusrahaa. Ei taatusti kävisi laatuun, että joku liikuntahalli suljettaisiin rahan puutteen vuoksi.

Lila on aivan oikein liikunnan etujärjestö, joka ajaa liikunnan tavoitteita keskushallintoon. Kula toimii päinvastoin. Lautakunnilla on valtaa, jos ne vain haluavat, uskaltavat ja osaavat sitä käyttää valtuustossa ja omissa puolueissaan.

Juhani Hakala

Kulan puheenjohtaja 1996–2008

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut