Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Biokaasulla Suomi kukoistukseen

Suomelle paras ja edullisin polttoaine olisi biokaasu. Vanhatkin kulkupelit voidaan helposti muuttaa kaasulla kulkeviksi.

Onko kukaan huomannut, että kaisla soveltuu hyvin biokaasun raaka-aineeksi? Sitä kasvaa Suomen merien ja järvien rannoilla valtavasti, ja se on uusiutuva luonnonvara ja vielä ilmaistakin.

Arvelen, että neljäsosa Suomen peltopinta-alasta voitaisiin valjastaa kaasuntuotantokasvien kasvatukseen. Sopivia kasveja kasvatukseen olisivat esimerkiksi juures-, kaali- ja palkokasvit. Maatiloilta tuleva lanta myös tietenkin biokaasutehtaalle.

Koko aktiivinen Suomen kansa voitaisiin innoittaa keräämään biomassaa verovapaasti. Pienin erä olisi yksi suursäkki tiukkaan sullottuna.

Uudet maakunnat voisivat palkata maisemanhoitajia. He pitäisivät huolen siitä, että rakas isänmaamme olisi maailman siistein maa, kansallismaisemassa kasvavat pusikot haketettaisiin ja aluskasvillisuus kerättäisiin biomassaksi.

Biokaasun tuotannon pitäisi olla suurtuotantoa, ei mitään näpertelyä. Kaasu pyörittäisi kyllä myös sähkögeneraattorit. Näin maisemaa pilaavat tuulimyllyt saataisiin pikkuhiljaa pois.

Näillä menetelmillä saisimme biokaasua niin paljon, että voisimme koko kansa iloisesti vihellellä ja puhtaasti ajella kaikkialla vesillä, ilmassa ja maanteillä korpimaita myöten.

Nesteytetystä kaasusta voisi tulla vaikka vientituote. Tuliko tässä juuri esiteltyä uusi Sampo Suomelle?

Kauno Anttila

Kirkkonummi