Lukijalta: | Espoolaisilla on oikeus odottaa toimivia terveyspalveluita

Leena Lestelä kirjoitti 13.–14.11. viikonvaihteen Länsiväylän Lukijan areenassa mielipiteensä terveyspalvelujen toimivuudesta tilanteessa, jossa hänen tulisi saada uusittua lääkkeensä resepti.

Espoolaisilla on täysi oikeus odottaa, että heidän terveyspalvelunsa toimivat. Jonoissa ei parane.

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta on tänä syksynä kiinnittänyt vakavaa huomiota palvelujen saatavuuteen ja alkaa seurata raportoinnin perusteella tilannetta joka kokous. Pelkkä seuranta ei riitä vaan tarvitaan todellisia, näkyviä toimenpiteitä, ja niitä odotamme. Espoo on saanut valtiolta koronatukea, josta iso osa suuntautuu terveydenhuoltoon. Itse koronatilanne on huononemassa Espoossa ja vaatii paljon resursseja. Kaupungin pitää pystyä kuitenkin huolehtia asukkaidensa terveyspalveluista, ja lautakunnassa odotetaan toimenpiteitä muun muassa 18.11. kokouksessa osavuotiskatsauksen yhteydessä. Nyt tarvitaan konkretiaa.

Espoon terveyspalvelujen henkilöstö ja johto ovat olleet kovilla hoitaessaan epidemiaa yrittäen pitää yllä kuitenkin normaalia palvelutasoa. Tilannetta ei henkilöstön kannalta helpota yhtään se, että samaan aikaan he joutuvat valmistelemaan sote-uudistuksen toimeenpanoa hallituksen laatimassa tiukassa aikataulussa. Maan hallituksen olisikin tullut ottaa huomioon vallitseva poikkeustilanne laadittaessa sote-aikataulua.

Nyt jos koskaan pitäisi lisätä kumppanuutta yksityiseen terveydenhuoltoon, jotta asukkaat saisivat heille kuuluvat terveyspalvelunsa.

Toivon, että tästä tulisi Espoon poliitikkojen yhteinen tahtotila, sillä muutoin terveyspalvelujen henkilöstön voimavarat saattavat ehtyä.

Jukka T. Salminen (kok.)

hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan jäsen

sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen ja mentori

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut