Lukijalta: | Toppelundin ja Rantaraitin palveluista

Espoon kaupunginvaltuutetut Ville Laakso ja Karin Cederlöf ehdottivat Länsiväylässä 12.11.2021 malttia Toppelundin rantakahvila- ja ravintolasuunnitelmaan. Olemme samaa mieltä kirjoittajien kanssa, ja näemme että on monia painavia syitä harkita asiaa vielä huolella. Lisäksi Toppelundin puistoon ehdotetuille kahdelle padel-kentälle pitää löytää vaihtoehtoja.

Ravintolasuunnitelmaa Toppelundin päiväkodin viereiseen metsään käsitellään uudestaan Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaostossa mahdollisesti 29.11. Paikan osalta on järkevämpää katsoa rantaraittia kokonaisuutena: miettiä palvelujen kysyntää ja tarjontaa ympärivuotisesti kestävästi sekä suojella arvokasta lähiluontoa. Myös nykyisten yrittäjien näkemyksiä on hyvä kuulla.

Ehdotamme, että uusi mahdollinen ravintola ja surffarien tilat sijoitetaan Mellstenin satama-alueelle ja näin vahvistetaan houkuttelevaa keskittymää niin ravintoloiden kävijöille kuin vesiurheilun harrastajille. Toinen vaihtoehto paikaksi on Toppelundin ranta, missä on jo aiemmin ollut kahvilatoimintaa. Myös Rantaraitille valittavien toimijoiden valinta on herättänyt keskustelua, ja hakumenettely on hyvä avata ja arvioida uudelleen.

Padel-kentät suosittuun Toppelundin puistoon vaikuttavat hätiköidyltä ratkaisulta. Jos padel-kenttiä alueelle halutaan, niiden sijainniksi tulisi harkita Haukilahdessa sijaitsevaa Pattisten puistoa, jossa on myös muita liikuntamahdollisuuksia tai hiekkapintaista Haukilahden kenttää, joka tunnetaan nimellä Sandika. Lisäksi padel-kenttien kokonaiskysyntää Espoon tasolla kannattaa tarkastella pidemmällä aikavälillä.

Meri Löyttyniemi (vihr.)

kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja

ja Tapiolan seudun Vihreät ry:n hallitus

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut