Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Ei padelkenttiä Toppelundin puistoon

Haukilahden viimeaikaisiin hankkeisiin kuuluu Toppelundin puistosuunnitelma, joka tarkoittaisi padelkenttien rakentamista nykyiselle puistoalueelle. Ne eivät sovi mielestäni tähän kulttuurihistorialliseen puistoon.

Toppelund on erittäin arvokas puistokokonaisuus, ja osan siitä muodostaa avoin aurinkoinen nurmikenttä, jota puusto ja polut rajaavat. Se on alueen asukkaille tärkeä lähipuisto, joka mahdollistaa rauhoittumisen, luonnon tarkkailun, piknikit, koirien ulkoiluttamisen, frisbeekiekkojen lennättämisen ja päiväkotilasten ulkoilun. Se on meidän kaikkien yhteistä avointa julkista ulkotilaa ja varsin suosittu sellaisena.

Padelkentät veisivät suurimman osan sen nurmikosta. Sen lisäksi ne toisivat alueelle ajavia autoja. Kentät olisivat yritystilaa, ei meidän kaikkien yhteistä julkista ja nykyisellään mitä monikäyttöisintä kaupunkitilaa. Vastaisuudessa jo olemassa olevia viheralueita tulisi suosia myös siksi, että niillä torjutaan ilmastonmuutosta ja ne ovat tärkeitä hulevesien hallitsemiseksi. Padelkentät sen sijaan vaativat pohjarakenteensa ja pinnoitteensa.

Jos Haukilahteen kaivataan padelkenttiä, ne pitäisi mielestäni perustaa Pattisten puiston yhteyteen, jossa on muitakin kenttiä ja kenttärakenteita.

Hilkka Lehtonen

arkkitehti Safa, TkT, professorin arvo TKK:ssa