Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Julkinen liikenne heikkoa

Olin pitkästä aikaa Helsingin keskustassa arki-iltana ja lähdin paluumatkalle Espooseen noin kello 23.30. Oletin, että suurella rahalla rakennettu metro kulkisi vielä ainakin puoleenyöhön.

Saavuttuani metroasemalle Kamppiin kävi ilmi, että länteen metroliikennettä ei enää ollut mutta itään kylläkin. Tarkistin asian paikalla olleelta vartijalta. Hän tuntui antavan samaa liikenneneuvontaa myös muutamalle muulle metrolaiturille eksyneelle.

Vaihtoehtoni julkisen liikenteen osalta olivat juna, jolla matka-aika olisi noin 30–40 minuuttia ja jota en koe turvalliseksi, tai bussi, jolloin matka-ajan kesto olisi yli tunnin. Junan lähtöön oli noin puoli tuntia ja bussin 40 minuuttia, joten päätin ottaa taksin, koska automatka kestää noin 20 minuuttia.

17,5 kilometrin taksimatka tuli maksamaan 46,50 euroa, kun lentäen pääsisi Berliiniin 39 eurolla tai Amsterdamiin 49 eurolla.

Maksan tällä hetkellä veroja noin 40 prosenttia palkastani. Se, mitä vastinetta joukkoliikenteen osalta sille saan, jää kysymykseksi.

Joukkoliikenteeseen pettynyt veronmaksaja

Espoo