Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Otettaisiinko lastemme turvallisuus viimein tosissaan Espoossa?

Länsi-Uudenmaan poliisi ilmoitti hirvittävästä tapauksesta, jossa autoilija ajoi 5-vuotiaan lapsen yli ja kiihdytti karkuun Espoon keskuksen alueella. Auton voima lennätti lapsen törmäyksen voimasta sivuun tieltä, ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Poliisi ei ole saanut tekijää kiinni.

Olen kyllästynyt siihen, että tässä kaupungissa vaaratilanteita aiheuttavat autoilijat pääsevät kuin koira veräjästä. Tekijät on saatava vastuuseen.

Mihin muuhun olen kyllästynyt? Siihen, että lapsemme ovat Espoon teillä jatkuvasti vaarassa autoilun vuoksi. Nämä tilanteet lakaistaan mattojen alle ja puhutaan siitä, miten tilastollisesti Espoon on muka turvallinen paikka lapsillemme. Ei ole. Jokainen sen nyt viimeistään näkee.

Mikään ei kuitenkaan ole muuttunut lukuisista onnettomuuksista huolimatta. Valitettava tosiasia nimittäin on, että autoilu on Espoossa usein välttämätöntä hajanaisen kaupunkirakenteen vuoksi. Se ei kuitenkaan ole tekosyy sille, että emme pyrkisi parempaan ja turvallisempaan liikennesuunnitteluun.

Me tarvitsemme liikenneturvallisuusstrategian. Se ei kuitenkaan riitä. Me tarvitsemme parempia pyöräteitä. Nopeamman joukkoliikenteen. Turvallisia ylityskohtia. Hidasteita. Paremman talvikunnossapidon. Liikennevaloja, joista näkee milloin valot ovat vaihtumassa. Lapsille kaikkein vaarallisimmissa kohdissa olen valmis jopa siihen, että autoilija joutuisi pyytämään ylitykseen luvan. Ja ennen kaikkea me tarvitsemme resurssit kaupunkitekniikan keskukselle, joka tätä hommaa pyörittää.

Sanon tämän vihreänä entisenä yksityisautoilijana ketään syyllistämättä: kuinka monta lasta pitää vielä vaarantua, ennen kuin tilanne otetaan tosissaan? Me tarvitsemme lapsillemme turvallisen Espoon. Se on vain oikeus ja kohtuus.

Janne Hirvasvuopio (vihr.)

varavaltuutettu, teknisen lautakunnan jäsen

Espoo