Lukijalta: | Valistustyöhön järeämmät otteet

Kaiken käytettävissä olevan tiedon valossa perussyy nykyiseen koronatilanteeseen ja sairaanhoidon lisääntyneeseen kuormitukseen ovat yksiselitteisesti rokottamattomat ihmiset. Yhteiskunnan panostukset kannattaa siis suunnata ensisijaisesti rokotuskattavuuden nostamiseen.

Kansakuntamme päättäjiä näyttää samanaikaisesti enemmän kiinnostavan rokottamattomien yksilönvapaudet ja pakkokeinoja rokotuksen ottamiseen halutaan selvästi välttää sekä koronapassin laajaa käyttöönottoa vitkutellaan esimerkiksi työpaikoilla.

Koska hiljaisen rokotetun enemmistön oikeus olla saamatta mahdollisesti kuolemanvaaralista kulkutautia ja maksaa siihen liittyviä ylimääräisiä kustannuksia näyttää olevan vähemmän tärkeää, ehdotan jämerämpää otetta ja uusia keinoja koronvalistukseen.

Haluan uskoa, että iso osa rokottamattomasta kansanosasta on vain välinpitämättömiä tai joutunut harhaanjohtavan tiedonvälityksen uhriksi. Nykyisellä viruksen levinneisyydellä jäljitystyöhön käytetyt resurssit ovat ajanhukkaa. Jäljitystyön sijaan nämä terveydenhuollon ammattilaiset voisivat ottaa yhteyttä yksi kerrallaan rokottamattomiin henkilöihin ja tarjota heille puolueetonta lääketieteellistä faktaa koronataudin vaarallisuudesta yksilölle ja haitoista tälle yhteiskunnalle. Kaikessa viestinnässä tulisi näyttää selkeinä absoluuttisina lukuina, kuinka suuri osa tehohoitopotilaista on rokottamattomia. Se osuushan on havahduttavan suuri.

Väitän, että tämä valistustyö maksaisi hintansa takaisin nopeasti. Lisäksi valtakunnan TV-kanavilla ja sosiaalisessa mediassa tulisi jakaa valtion tuottamia tietoiskuvideoita siitä, miltä koronapotilaan tehohoito oikeasti näyttää hengityskoneineen, henkitorviavanteineen ja lääkkeillä huumattuna. Loppulauseena tietoiskun päätteeksi: Haluatko sinä tai omaisesi todellakin kokeilla onneasi koronan kanssa? Vaihtoehtona vakavalle koronataudille on hankkia rokotus.

Hannu Vuolio

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut