Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Pientaloja nuorille perheille

Miksi pääkaupunkiseudulla on liian vähän omakotialueita? Nuorten perheiden puolesta haluan, että päättäjät muuttavat suuntaa. Nuoret haluavat perustaa perheen ja saada lapsia. He haluavat saada kohtuuhintaisen asunnon kodikseen.

Sotien jälkeen Karjalan siirtolaiset ja rintamamiehet saivat omakoteja ja asuinalueita, jossa he lapsineen viihtyivät. Suunnittelijat ymmärsivät ihmisten tarpeet. Syntyi kodikkaita kyläyhteisöjä, joissa oli tilaa lasten juosta ja saada kavereita.

Nyt kaikki on muuttunut. Koti on muuttunut asunnoksi. On muuttotappiokuntia ja ruuhkautuneita kasvukeskuksia. Vallanjako on tuonut päättäjiin omavaltaisia arkkitehtejä, joita kiinnostavat maalliset asiat ihmisiä enemmän. Korkeat kerrostalot eivät ole perheille paras ratkaisu. ”Äiti, tuu ikkunaan” ei kuulu pihalta ylös. Mikä puolue olisi nuorten perheiden tukena? Vihreitä kiinnostavat enemmän liito-oravien poikaset kuin ihmislapset.

Hellevi Määttä

Espoo