Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Rantaraitin kehittämisessä tärkeintä aito viihtyvyys, ei palveluiden kuluttaminen

Kaikessa hiljaisuudessa kehitelty Toppelundin kahvilahanke (Länsiväylä 13.–14.11.) vaarantaa rantaraitin viihtyisyyttä ja lähiluontoa alueella. Lisäksi Toppelundin puistoon suunnitellut padelkentät rajoittavat puistoalueen vapaata hyödyntämistä monipuolisena ulkoilualueena. Miksi pilata virkistysalueen ja puiston luonnonkauniita maisemia, kun ne sellaisenaan ovat arvokkaimpia virkistyskäyttöön?

Toppelundin luontoa nakertavat rakennushankkeet, jotka ovat virkamiesjohtoisia ja etenevät ilman julkista keskustelua, ovat asukkaiden näkökulmasta hyvin arveluttavia, varsinkin kun otetaan huomioon ehdot, joilla Toppelundin virkistysalue aikoinaan luovutettiin Espoon kaupungille. Vaikka kauempaakin tuleville olisi mukava suoda huoleton käyskentely Toppelundin kauniissa luonnossa, ei ole mitään järkeä kaataa alueen vähäistä metsää parkkipaikkojen ja kahvilan takia, varsinkaan kun lähellä on jo riittävät kahvilapalvelut ja parkkipaikat. Myös päätös rakentaa padelkenttiä Toppelundin ainutlaatuiselle ja esteettiselle puistoaukealle on epäilyttävä.

Eikö olisi parempi säilyttää edes pieni mahdollisuus nauttia luonnosta itsestään eikä priorisoida palveluiden kulutusta? Mielestäni lähialueen asukkaiden riittävä kuuleminen näissä asioissa olisi ensisijaisen tärkeää.

Aleksis Rentto

Haukilahti