Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Luovuttavatko valtuutetut vallan viranhaltijoille?

Länsi-Uudenmaan kulkukeskuksen myötä poliitikoille luvattiin ”sujuvaa ja turvallista kuljetuspalvelua vanhuksille ja vammaisille, vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä”. Korjauksia tehtäisiin sitä mukaan, kun eteen tulee. Lupaukset eivät toteutuneet.

Kulkukeskus aloitti toimintansa Espoossa 2.2.2021. Vakavia ongelmia on muun muassa puhelujen pitkistä vastausajoista ja vastaamatta jättämisistä, taksien saatavuudessa yleisesti ja tarpeita vastaavan auton saatavuudessa erityisesti. Käyttäjien valitukset ovat kaikuneet kuuroille korville. Vammaisneuvoston vaatimuksistakaan ei ole välitetty.

Vammaisneuvoston viimeisimmässä kannanotossa kerrotaan, että korjauslupauksia Kulkukeskuksen ongelmiin on saatu kuukaudesta toiseen. Korjaukset eivät ole olleet riittäviä, ja ongelmat ovat vain kasvaneet. Poliitikkojakaan ei ole kuunneltu.

Yli puolet Espoon valtuustosta vaati Karin Cederlöfin valtuustoaloitteessa 13.9.2021 kuljetuspalvelujen korjaamista. Viranhaltijat antoivat vastauksessaan tapansa mukaan todellisuutta kauniimman kuvan. Sen seurauksena hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle ja valtuustolle asian merkitsemistä loppuun käsitellyksi. Ei siis konkreettisia toimenpiteitä. Tämä ei tiedä hyvää myöskään muille Länsi-Uudenmaan vammaisille ja vanhuksille. He saanevat soten myötä Espoo-vetoisen kuljetuspalvelun.

Kysynkin valtuutetuilta, jääkö asia tähän. Jos ongelmien sallitaan jatkua, mitä teemme poliitikoilla, jotka antavat valtansa viranhaltijoille?

Mia Lohman

vihtiläisen kuljetuspalvelukäyttäjän omainen