Lukijalta: | Posti hukkaisi norsunkin

Postin yhtiöittämisen jäljet alkavat näkyä. Viimeisen kuukauden aikana kotiin ei ole saapunut yksikään tilattu aikakauslehti. Asiaa on setvitty useampaan otteeseen kustantajan kanssa, ja ainoaksi ratkaisuksi jää aina vain reklamointi Postille. Noottia on lähetetty siis sekä kustannusyhtiön että minun puolestani, mutta mitään ei tapahdu.

Huvittavinta on, että lähikaupan ja -kioskin mukaan tilanne vaikuttaa olevan sama koko postinumeron alueella. Eräs ystäväni taas oli hiljattain saanut karhukirjeitä kadonneiden laskujen vuoksi. Siinä vaiheessa, kun Postin onnistumiseksi määritellään kirjeen saapuminen perille, ollaan jo kaukana sen tehtävien toteutumisesta. Nykyisellään vaikuttaa siltä, että Posti hukattaisi naapuriin lähetetyn norsunkin viiteen kertaan.

Käytännössä katsoen Postin kanssa ovat kädettömiä sekä yritykset että kansalaiset. Reklamoinneilla ei ole mitään merkitystä, eikä Postia saa edesvastuuseen kuin suurimmista rikkomuksista. Silloinkin suurin haitta koituu kuitenkin kuluttajalle. Tilanne on sietämätön kaikille osapuolille: asiakkaat lopettavat tilauksiaan, yrityksiltä jää perimättä saatavia ja jokainen on tilanteessa voimaton.

On kysymys erikseen, kuinka Posti saataisiin taas kuntoon, ja loppujen lopuksi se ei ole edes kansalaisen asia. Nykyisenlaisena tilanne ei kuitenkaan voi jatkua. Kyse on yhteiskunnan perustoiminnosta, ei virkamiesten päiväkerhosta.

Santeri Saarinen

Olari

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut